KULİS

Milliyet gazetesi Yayın Koordinatörü kim oldu?

Demirören Medya Grubu bünyesinde yayın yapan Milliyet Gazetesi'nde üst düzey bir atama gerçekleşti.

Milliyet gazetesi Yayın Koordinatörü kim oldu?
Yayın Koordinatörü Ercüment Erkul'un 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Erdoğan Demirören'in bilgisi olmadan Yıldırım Baskı yapması nedeniyle görevinden alınmasının ardından bu göreve sürpriz bir atama gerçekleşti.

Son olarak CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun basın koordinatörlüğü görevini yürüten deneyimli gazeteci ve televizyoncu Mete Belovacıklı Yayın Koordinatörlüğü görevine getirildi.

Siyasetçi bir aileden gelen, CHP'li Ankara İl Başkanı Merhum Murat Belovacıklı'nın oğlu olan Mete Belovacıklı, Milliyet ve Posta gazeteleri ve TRT'de görev yaptı. Belovacıklı bir dönem de ATA TV'nin kurucu yayın yönetmenliğini üstlendi.

Belovacıklı'nın atama kararı az önce çalışanlara tebliğ edilirken deneyimli gazeteci de az önce bölüm müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

İşte o atama maili:

Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

18.07.2016 tarihi itibariyle Milliyet Gazetesi Yayın Koordinatörlüğü görevine, Sayın Mete Belovacıklı atanmıştır.

Hayırlı olmasını diler, Sayın Mete Belovacıklı'ya yeni görevlerinde başarılar dileriz.

Bilginize sunarız.

Saygılarımızla,

İNSAN KAYNAKLARI

METE BELOVACIKLI KİMDİR?

1962 Ankara doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu.Gazeteciliğe 1985 yılında Türk Haberler Ajansı'nda başladı. Aynı yıl Milliyet Gazetesi'ne geçti ve burada on yıl boyunca başta siyaset olmak üzere çaşitli alanlarda muhabirlik, parlemento büro şefliği ve haber koordinatörlüğü yaptı. Milliyet'de çalışırken aynı zamanda Fransız Haber Ajansı AFP ve BBC Türkçe Servisi'nde haber ve yorumları yayınlandı.1999 yılında CNNTürk'ün kuruluşunda yer aldı ve Haber Müdürlüğü ile Ankara Temsilciliği görevlerinde bulundu.CNNTürk Televizyonunda Cafe Siyaset Programını sundu. Posta Gazetesi Ankara Temsilciliği görevini yürüttü.Turkish Daily News ve Referans Gazetelerinde köşe yazıları yazdı.

ÇOK OKUNANLAR