MEDYA KÖŞESİ

Mevlüt Tezel yazdı: İlk #Metoo kampanyamız başladı, şimdi top FOX TV’de

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, Yasak Elma dizisi setinde yaşanan ve gündeme damga vuran taciz iddialarını köşesinde değerlendirdi.

Mevlüt Tezel yazdı:  İlk #Metoo kampanyamız başladı, şimdi top FOX TV’de

Geçtiğimiz yıl Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'ın tacizci olduğu ortaya çıkınca, sosyal medyada başlayan ve kadınların yaşadıkları tacizleri paylaştığı #MeToo (Ben de) kampanyasıyla;Kevin Spacey, Charlie Rose gibi birçok tacizci ünlünün deşifre olduğunu hatırlatan Mevlüt Tezel, bizde de tacizci ünlüler olduğu iddiasında bulundu.

Talat Bulut vakasının Türkiye'nin ilk #MeToo (Ben de) kampanyasını başlattığını söyleyen Tezel, "Eğer Özge Ş. ve Ataizi'nin başlattığı #MeToo (Ben de) kampanyasına başka cesur kadınlar da katılırsa, sadece Talat Bulut'u değil başka ünlüleri de zor günler bekliyor demektir!" ifadelerini kullandı. İddiaların vahim olduğunu söyleyen Tezel "Top şimdi Fox TV'de.Bakalım nasıl bir karar alacaklar...dedi.

MEVLÜT TEZEL'İN YAZISI

Talat Bulut'un, rol aldığı Fox TV dizisi 'Yasak Elma'da kostüm asistanı Özge Ş.'yi taciz ettiği iddiası gündeme oturdu. 19 yaşındaki Özge, şöyle diyor:
"Talat Bulut'un kravatını düzeltecektim, 'Gel, arka tarafta bakalım' dedi.
Orada beni dudağımdan öptü ve gitti. O olayın şokuyla kaldım öylece... Beni öperken yanımda kimse yoktu.
Ama beni oraya çağırırken şahitlerim var. Maddimanevi tazminat davası değil, ceza davası açacağım.
Yaptıkları cezasız kalmamalı, başka kimse benimle aynı şeyi yaşamasın." Özge Ş., Bulut'un menajerinin uzlaşmak istediğini ama kendisinin kabul etmediğini de açıkladı.
Talat Bulut'un avukatının yaptığı yazılı açıklamada;
Özge Ş.'nin iddialarının asılsız olduğu, Bulut'un toplumun hassas olduğu bir konuda zan altında bırakıldığı belirtiliyor.
Bulut'a iftira atılıyor da olabilir. Ancak Özge Ş.; şahitleri olduğunu, derdi para olmadığı için ceza davası açacağını ve Bulut'un menajerinin uzlaşmaya çalıştığını söylüyor. Bu açıklamalar, Bulut'u zor durumda bırakabilir.
Geçtiğimiz yıl Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'ın tacizci olduğu ortaya çıkınca, sosyal medyada başlayan ve kadınların yaşadıkları tacizleri paylaştığı #MeToo (Ben de) kampanyasıyla;
Kevin Spacey, Charlie Rose gibi birçok tacizci ünlü deşifre olmuştu.
Hatırlarsınız bu köşede, 'Bizde de yok mu tacizci ünlüler? Elbette var ama kurbanları genelde toplumdan dışlandığı için tacize uğradıklarını dile getiremiyorlar. Türkiye'de #MeToo kampanyasına ihtiyaç var' diye yazmıştım.
Galiba Talat Bulut vakası, Türkiye'nin ilk #MeToo (Ben de) kampanyasını başlattı. Hande Ataizi, isyan bayrağını çekti bile...
Ataizi, 18 yıl önce, 'Melekler Evi' filmindeki rol arkadaşı Talat Bulut'u tacizle suçlamıştı. Bulut'un tekrar tacizle gündeme gelmesi üzerine Ataizi, şöyle dedi: "Dünyada tacize karşı bir ayaklanma var. Kadınlar artık daha cesur. Ben de o dönem o tarz şeyler yaşadım. Bu emekçi kız, korkmamış, dava açacağını söylemiş, helal olsun." Eğer Özge Ş. ve Ataizi'nin başlattığı #MeToo (Ben de) kampanyasına başka cesur kadınlar da katılırsa, sadece Talat Bulut'u değil başka ünlüleri de zor günler bekliyor demektir!
Evet, suç ispatlanana kadar herkes masumdur ama Bulut'a yönelik iddia çok vahim. Bu suçlamaların çok daha hafifleri yüzünden, ABD'de bazı ünlülerin kellesi alındı. Hatta 'All the Money in the World' adlı film, Kevin Spacey'nin rol aldığı sahneler çıkarıldığı için yeniden çekildi.
Top şimdi Fox TV'de.
Bakalım nasıl bir karar alacaklar...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar