RÖPORTAJ

Metin Akpınar'ın Erdoğan'a yeni yıl hediyesi bakın ne olurmuş?

Metin Akpınar Cumhuriyet'e verdiği röportajda hem basın özgürlüğüne değindi hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni yılda vermek isteyeceği hediyeyi açıkladı.

Metin Akpınar'ın Erdoğan'a yeni yıl hediyesi bakın ne olurmuş?

Cumhuriyet'ten Ceren Çıplak'a konuşan Metin Akpınar, basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti: “Sanat nasıl özgür olmak zorundaysa basın da özgür olmalıdır. Basınla uğraşılmaz, silahı kalem, düşünce olan insanla uğraşılmaz. Yaprağın üzerine yazar yine gönderir. Can Dündar ve Erdem Gül birer kahramandır.”

Metin Akpınar "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yeni yılda ne hediye ederdiniz?" sorularına da ilginç cevaplar verdi.

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL KAHRAMANDIR 

- Can Dündar ile Erdem Gül için ne söylemek istersiniz?

Sanat nasıl özgür olmak zorundaysa basın da mutlaka özgür olmalıdır. Basınla uğraşılmaz, silahı kalem, düşünce olan insanla uğraşılmaz. Yaprağın üzerine yazar yine gönderir. Onlar birer kahramandır. Sürekli içeride kalmayacaklar elbet. Herkesin bildiği ama kimsenin uygulamadığı bir durum var. Tutuklama işlemi hukukta belli nedenle yapılır. Savcı iddianamesini hazırlar ancak Türk milleti adına hakim karar verir, savcı karar vermez. Artık polis bile karar veriyor, alıyor, götürüp tutukluyor.

- Hatta eve girip vuruyor...

Eve girmeden de vuruyor, o zaman ne oluyor, polis devleti oluyor. O zaman kar yağar...

Metin Akpınar Noel Baba olsaydı...

- Biliyorsunuz, doğuda çocuklar ölüyor... Siz Noel Baba olsaydınız heybenizden çocuklar için ne çıkarırdınız?

İlle beni konuşturacaksın, şimdi buraya Noel Baba gelse ancak naylon ceset torbası dağıtır... Ben, akıl, bilgi, pozitif bilim çıkartırdım çocuklar için.

- Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni yılda ne hediye ederdiniz?

Kaanatkâr olmayı, öfke kontrolü yapabilmeyi ve şeffaflık hediye ederdim.

- Kılıçdaroğlu'na?

CHP'nin 'bagaj'ıyla barışmasını ve onu güncellemesini isterdim. Ayrıca bir ricam seçmenini paylamamasını, 'lütfen' diye istemesini önerirdim.

 

ÇOK OKUNANLAR