GÜNDEM

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen gözaltına alındı! İşte son gelişmeler

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında mahkemeden beklenen son dakika haber geldi. İki ünlü sanatçıya yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen gözaltına alındı! İşte son gelişmeler

Halk Tv'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldı. Metin Akpınar'ın Kadıköy'deki evine sabah saatlerinde polis ekibi gitti.

"Halk Tv'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldı. Metin Akpınar'ın Kadıköy'deki evine sabah saatlerinde polis ekibi geldi. Polislerin içeriye girmesini ardından Akpınar tek başına dışarıya çıktı. Metin Akpınar, "Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz" dedi. 

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI :

Örgütlü suçlar savcılığı, ifadelerini aldığı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'i nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevketti. Mahkeme de adli kontrol şartıyla ünlü sanatçıları serbest bıraktı. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen için yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

İLK İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI... 

Savcılık kapısında beklerken, Metin Akpınar, tost ve çayla kahvaltısını yaptı. Ardından önce Metin Akpınar ardından da Gezen ifade verdi. İki sanatçı da " Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı, ifadelerimiz çarpıtıldı. Suçlamaları kabul etmiyoruz" dedi.

Müjdat Gezen ifadesinde cumhurbaşkanına hakaret kastı bulunmadığını belirterek, "Ben tiyatrocuyum. Sahnede de bu cümleleri kullanıyorum. Mizahi eleştiri yaptım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. 

NEYLE SUÇLANDILAR?.. 

Metin Akpınar, "askeri itaatsizliğe teşvik ve cumhurbaşkanı'n hakaret"le suçlanırken, Müjdat Gezen, "cumhurbaşkanına hakaret"le suçlandı.



metin akpınar




METİN AKPINAR İFADE VERİYOR, GEZEN SIRADA BEKLİYOR...

Müjdat Gezen'in avukatı Celal Ülgen, adliyedeki son durumla ilgili yaptığı açıklamada, "Metin Akpınar ifadeye girdi. Müjdat Gezen'le biz sırada bekliyoruz. İfadelerin basın avcılığınca değil de örgütlü suçlar savcılığınca alınması kurallara aykırı" dedi. Bu arada Metin Akpınar, savcılığın kapısında beklerken tost ve çayla kahvaltısını yaptı.

CUMHURBAŞKANI'NA YANLIŞ İLETİLDİ


Metin Akpınar şu açıklamayı yapmıştı:

"Savcı gelecek ifademizi vereceğiz. Bizim programdan sözlerimiz cımbızlanarak yanlış ifadeler basında yer aldı. Herhalde o bilgi de Cumhurbaşkanına yanlış iletildiği için o da ‘hesabını verirsiniz’ diye konuştu. Biz bunu hak edecek bir şey yapmadık. Bütün konuşma metninde de ne Cumhurbaşkanının adı geçmiştir ne hedef alınmıştır. Biz sadece çağdaş demokrasinin ülkemizde uygulanması bağlamında tarifler yapmaya çalıştık."

 

MÜJDAT GEZEN NE DEDİ?... Evinden ayrılırken konuşan Müjdat Gezen "Savcıya gidiyorum. İfade vereceğim. Benim söylediğim şey belli. Biraz sonra savcılıkta da söyleyeceğim. Yalnız Recep Tayyip Erdoğan'a değil hiç kimseye, benim vatanseverliğimi yargılama hakkı vermiyorum" demişti. Polis aracına binmeyi kabul etmeyen Gezen kendi aracıyla polis eşliğinde adliyeye gitmişti.

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar