GÜNDEM

Mete Yarar: Cumhuriyet'te yazdım ama benim karşı mahallemdi!

Karar yazarı Mete Yarar, fikir olarak "karşı mahalle"de olmasına rağmen Cumhuriyet gazetesinde köşe yazdığını hatırlatıp, kovulmasına rağmen neden kin tutmadığını anlattı...

Mete Yarar: Cumhuriyet'te yazdım ama benim karşı mahallemdi!

Karar gazetesi yazarı Mete Yarar, bir dönem köşe yazdığı ancak hep kendisini "karşı mahalle"den gördüğü Cumhuriyet gazetesi yazarları için "Tutuksuz yargılama" istedi...

Yaptığı askeri analizlerle son dönemin en dikkat çeken isimlerinden birisi olan Mete Yarar, çocukluktaki "karşı mahalle" anılarından yola çıktı ve "Gazetecilerin de karşı mahalleri var. Hep oldu, olmaya da devam edecek. Peki şimdi karşı mahalledekiler ile nasıl iletişim kuruluyor?" diye sordu...

CUMHURİYET'TE YAZDIM AMA BENİM KARŞYI MAHALLEMDİ! 

Cumhuriyet gazetesinde önce dışardan yazı yazdığını sonra da köşe yazarı olarak bulunduğunu hatırlatan Mete Yarar, "Ekip değişince bizler de yeni gelen yönetim tarafından gönderildik" dedi.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarından bazılarının tutuklu olduğunu hatırlatan Mete Yarar, "Baktığınızda, fikri olarak benim karşı mahallemdeydiler ama düşmanım olmadılar. Televizyonda en sert tartışmaya girdiğim kişi Kadri Gürsel’di ama asla kendisi için kötü bir şey istemedim" ifadelerini kullandı.

HEP AYNI MAHALLEDEN KİŞİLERLE TOP OYNAMAK ÇOK SIKICI OLMAZ MI?

Cumhuriyet gazetesi yönetiminin bir çok kişi gibi kendisiyle de çalışmak istemediğini belirten Mete Yarar, ancak "ekmeğimi çaldılar" deyip kin tutmadığını belirtit ve ekledi: "Onlar karşı mahalledeler ama aynı semtin mahallesindeler ve bunu da aklımdan hiç çıkarmadım."

"Hep aynı mahalleden kişilerle top oynadığınızı ve arkadaşlık kurduğunuzu bir düşünsenize; ne kadar sıkıcı olurdu. O karşı mahalle oldukça bu mahallenin değerli olduğunu hatırlasanız daha mutlu olursunuz" diyen Mete Yarar yazısını da şöyle bitirdi:

CUMHURİYET YAZARLARININ TUTUKSUZ YARGILANMASINI SAĞLAMAK GEREK!

"İçerdeki Cumhuriyet yazarlarının en azından tutuksuz yargılanmasının sağlanması lazım. Cumhuriyet sadece bir örnek. Benim karşı mahallem. İşte buna rağmen karşı mahalleleri sahaya döndürmek ve ne yapıyorsak o sahanın içinde yapmak gerektiğini düşünüyorum. 
Demokrat olmak için önce, aynı görüşte olmadığınız insanlar içinde bir şeyler istemelisiniz. Bunu yaptığınızda zaten kocaman bir memleket olursunuz."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum