MEDYA KÖŞESİ

Mesut Yar yazdı: Nereye gitti bu izleyici?

Reytinglerin sezona göre yarı yarıya düştüğüne dikkat çeken Posta yazarı Mesut Yar, yapılması gerekenleri sıraladı. Yar, "Bizi çalışmak kurtaracak!" dedi.

Mesut Yar yazdı: Nereye gitti bu izleyici?

Yaz sezonu ekranı neredeyse kan ağlıyor. Posta gazetesi Mesut Yar bugün 'Nereye gitti bu izleyici? başlıklı yazısında' reytinglerdeki dikkat çeken düşüşü ve bunun için yapılması gerekenleri kaleme aldı. Yar, izleyicinin yine ekran başında olduğunu sadece yerinin değiştiğini söyledi. "Yapılacak şey belli" diyen Posta yazarı şu ifadeleri kullandı:

Televizyon izlediği yeri değiştiren deneğe ölçüm makinesini de yanında götürme şansı vereceksin. Hadi bu çok külfetli oldu; o zaman yazlık denek sistemi kuracaksın! Mesela bir Fatih Portakal’ın iki ay tatil yapma lüksü var mı? Ya da çok izlenen bir dizinin üç ay ara verme gibi şansı? Yok arkadaş. Çünkü bizi çalışmak kurtaracak!

Nereye gitti bu izleyici?

Reytinglerin düşüklüğünü gören herkesin aklında başlıktaki soru var. Şaka değil reytingler yüksek sezona göre yarı yarıya düştü...

Aslında izleyicinin bir yere gittiği yok. Yine ekranın başında. Ama bu kez yazlığın balkonundan, belediyenin çay bahçesinden, kıraathanenin ortak televizyonundan, kaldığı otelin odalardaki ekranından izliyor...

Eh o zaman TV’ler için yaz tatili yapmak efektif mi? Hayır! Yapılacak şey belli. Televizyon izlediği yeri değiştiren deneğe ölçüm makinesini de yanında götürme şansı vereceksin. Hadi bu çok külfetli oldu; o zaman yazlık denek sistemi kuracaksın! Gerçek rakamlar ortaya çıkınca başta TV yöneticileri olmak üzere herkes şaşıracak. Reklam veren de, ekran işçisi de artık reytinge bakmayı alışkanlık haline getirmiş izleyici de! Mesela bir Fatih Portakal’ın iki ay tatil yapma lüksü var mı? Ya da çok izlenen bir dizinin üç ay ara verme gibi şansı? Yok arkadaş. Çünkü bizi çalışmak kurtaracak!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar