MEDYA KÖŞESİ

Merve Kavakçı'dan AKP'ye türban eleştirisi

Şirin Payzın'a konuk olan Merve Kavakçı, 28 Şubat için "suç duyurusunda buluncağım" derken hükümeti ve muhafazakarları türban için eleştirdi..

Merve Kavakçı'dan AKP'ye türban eleştirisi
GAZETECİLER.COM
28 Şubat denilince ilk akla gelen isimlerden olan Merve Kavakçı, CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'a konuk oldu. Kavakçı, dönemin meclis başkanlığına karşı "suç duyurusunda buluncağım" dedi.

Türkiye'nin Dersim ve 12 Eylül örneklerinde görüldüğü gibi kendi geçmişiyle yüzleşmeye başladığını söyleyen Kavakçı sıranın 28 Şubat'a geldiğini belirtti. Meclis başkanlığının iadei itibar girişimini olumlu bulduğunu kaydeden Kavakçı "ama asıl yapılması gereken sorumluların hesap vermesidir" dedi.

AKP'nin de diğer partiler gibi seçimlerde türbanlı aday çıkarmadığını hatırlatan Payzın, Kavakçı'ya "bu konuda hükümeti eleştiriyor musunuz?" diye sordu.

"Başörtülü kadınlar ne olacak Türkiye'de. Ben seçildiğimde hukuki bir sorun yoktu ama yine olmadı işte. Benim bu konudaki tavrım bellidir. Hükümeti elbette ki eleştiriyorum. Kendimizi de eleştiriyorum. Bir türlü bu başörtü sorununun üstüne gidip tartışamıyoruz. Başörtülü kadınlar neden akademisyen olamasın ki? Bunun önündeki hukuki ve ahlaki engeller nelerdir? 28 Şubat'la sağlıklı bir şekilde yüzleşip arkamızda bırakacaksak yapılması gereken budur."

Payzın, cezaevindeki milletvekillerini hatırlatarak "tutuklu vekillere yönelik de bir çağrınız var mı" sorusuna "benim durumum onlardan çok farklı" diyerek yanıtlayan Kavakçı benzetmeyi doğru bulmadığını ima etti.


ÇOK OKUNANLAR