GÜNDEM

Meral Akşener'in partisinin kurucuları arasında hangi gazeteciler var?

Meral Akşener'in kurduğu İYİ Parti'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na verilirken kurucular arasında bazı gazeteciler de olduğu ortaya çıktı.

Meral Akşener'in partisinin kurucuları arasında hangi gazeteciler var?

Meral Akşener'in kurduğu İYİ Parti'nin kurucuları arasına bazı gazeteciler de bulunuyor.

Ergenekon Davası’nda tutuklanan isimlerden Vedat Yenerer ve Ruhat Mengi ile Ahmet Çelik de Meral Akşener’in yer verdiği gazeteci kökenli siyasetçiler oldu.

GENERALLERDEN SANATÇILARA : 

Gazinolar kralı Fahrettin Aslan’ın oğlu Mehmet Aslan ve solcu kimliği ile tanınan yönetmen Onur Aydın kurucular kurulunun sanatçıları olarak yansıdı. Kurucular listesinde yer alan Ali Lapanta, Erzurum Bölge Komutanı iken 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tümgenerallikten korgeneralliğe terfi ederek Jandarma Genel Komutan Yardımcısı olmuştu. Ancak Lapanta, İçişleri Bakanlığı kararıyla 1 Ekim’de emekliliğe sevk edilmişti. Yörük Ali Paşa olarak bilinen Ali Aydın, Balyoz mağduru ve Kardak kahramanı eski SAT komandosu Ali Türkşen de dikkat çeken asker kökenli isimler oldu.

LİSTEDEKİ İLGİNÇ İSİMLER :

Listede bu isimlerin yanı sıra daha önce MHP’de milletvekilliği, il başkanlığı, ülkü ocakları yöneticiliği yapan siyasetçiler, akademisyenler ve bürokratların da olduğu görüldü. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eski Özel Kalem Müdürü Ömer Karakaş, Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer de dikkat çeken diğer isimler oldu.





ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar