GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Melis Alphan

Hürriyet

Melis Alphan

GAZETECİLER.COM-  Çocuk istismarına yönelik haberler son dönemde hem medya hem de toplumsal düzeyde bir duyarlılık alanı oluşturdu. 

Fakat işin bir de hiç konuşulmayan bir boyutu vardı. İşte o boyutu bugün Hürriyet yazarı Melis Alphan köşesine taşıdı: "çocuk seks turizmi'...

Yerel ve uluslararası dernekler tarafından gerçekleştirilen ortak bir araştırmada Türkiye'de 'çocuk seks turizmi'nin geldiği nokta ortaya konuldu.

Hürriyet'ten Melis Alphan'ın Uluslarası Çocuk Merkezi'nin (ICC) araştırmasından aktardığı bilgilere göre, Türkiye’de seyahat ve turizmde çocuklar cinsel anlamda sömürülürken aynı zamanda da Türkiye vatandaşlarının bu fiilleri gerçekleştirmek için ülke dışına seyahat ettikleri belirtiliyor.

Çocukların cinsel sömürü aracı haline getirilmesi ve bunun bir turizm alanına dönüşmesi korkunç. Hele Türkiye gibi müslüman bir ülkede bu konuyla ilgili ortaya çıkan rakamlar daha da korkunç.

Rapora göre: "Türkiye’den Doğu Avrupa’ya seyahate giden kişilerin çocukların cinsel istismarı olaylarına karıştıklarına dair bildirimler artıyor.

Örneğin, Türkiye’den Moldova’ya gidenler hafta sonlarına özel kiralanmış dairelerde bir bedel karşılığında çocukları istismar ediyor.

Ukrayna’da Türkiye vatandaşlarının yer aldığı grup halindeki veya bireysel seks turları yaygınlaşıyor; seyahat ve turizmde çocukların cinsel sömürüsü söz konusu olduğunda Türkiye vatandaşları burada en başta gelen yabancı kesimi oluşturuyor. İlaveten, Türkiye vatandaşları Belarus’ta kadın ve çocukların yer aldığı ‘seks turlarının’ düzenleyicileri, Kuzey Rusya’da gençlerin sunduğu seks hizmetlerinin müşterileri".

Melis Alphan'ı bu vahim gerçeği gözler önüne seren rapora yer verdiği ve bu konuyu gündeme taşıdığı için günün köşe yazarı seçiyoruz. 

 

ÇOK OKUNANLAR