GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Mehmet Şevket Eygi

Milli Gazete

Mehmet Şevket Eygi
Milli gazetedeki köşesinde, 'Nereye gidiyoruz' diye koymuş yazısının başlığını Mehmet Şevki Eygi.

Son günlerde meydana gelen vahim olayları giriş bölümüne alan Eygi, "Böyle bir felaket durumda bazı büyük Dönme gazete ve tv'ler ahlaksız ve müstehcen yayınlara, magazinlere devam ediyor" diye yazıyor.

Bazı yazar ve aydınların terörü destekleyici tutum içine girdiğini vurgulayan yazar, "Birilerinin gayesi muhafazakar iktidarı devirmek, Kemalist vesayet sistemine geri dönmek" görüşünü ortaya atıyor.

Ortadoğu ülkelerinin, Türkiye'nin ve Dünya'nın nereye doğru gittiğini soran Eygi, terörün durdurulması konusunda şüphelerinin olduğunu belirtiyor.

Şöyle devam ediyor yazısına Mehmet Şevki Eygi. "Birinci ve ikinci dünya savaşlarından önce, bugünkü kadar terör, kargaşa, toz duman yoktu. Yine de iki cihan savaşı çıkmış ve insanlık büyük faturalar ödemişti."

7 Haziran seçimlerinden sonra hala kurulamayan koalisyon hükümetine de değinen Eygi, "Bazı politikacılar önce vatanı, halkı, devleti düşünüyor... Bazıları ise önce kendilerini, şahsî menfaat ve prestijlerini... Birinci bazılar yüzde kaçtır, ikinci bazılar yüz kaç sizce?" diye soruyor.

İkinci bölümde, 'Nasıl gençler?' ara başlığını koyduğu yazısı ile Mehmet Şevki Eygi, günün yazarı olmayı hak ediyor.

ÇOK OKUNANLAR