GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Mehmet Barlas

Sabah

Mehmet Barlas

Sabah gazetesinin baş yazarı Mehmet Barlas, bugünkü köşe yazısında, hem çok tepki çeken hem de çok tartışılan bir konuyu ele almış.

"Gezi Ruhu" kendini terörde mi buluyor başlıklı yazısında, Gezi olaylarını destekleyen gazetecilerin ve siyasetçilerin, şiddeti sürekli destekleyen söylemlerine ve hareketlerine somut örnekler vererek, bu önemli tartışmayı köşesine taşımış.

İzniyle yazısından şu alıntıyı yapalım:

Bir iktidarı seçim yoluyla değiştirmek mümkünken "Sandık teferruattır" diyerek molotof kokteylli partilerde maskeli katılımcıları eylemlerini tırmandırmaya teşvik etmek "Gezi Ruhu"nun o insanlardaki varlığının işareti değil mi? Ya da "Açılım Süreci" bir noktaya ulaşacakken "Öcalan sizi satıyor" diyerek Kürtleri Kandil'deki terör ağalarına yönlendirmeye çalışmak oyunu, hangi ruhun dürtmesi ile sahnelenebilir? Veya "Pensilvanya Ruhu"nun içlerine girdiği kişilerin Çağlayan Adliyesi'ni kana bulayan terör eyleminde de kendilerini bulmaları, "Haşhaşin" metaforunun bir acı gerçeği yansıttığını kanıtlamaz mı? 

***

Protesto etme hakkıyla, şiddet kullanarak seçilmiş hükumetleri indirmeye çalışmak arasındaki büyük farkı Türkiye'ye yeniden hatırlatan Mehmet Barlas'ın yazısını okumanızı tavsiye ediyoruz.


Oktay İhsan / oktayihsan@gazeteciler.com
ÇOK OKUNANLAR