MEDYA KÖŞESİ

Meğer son dakika karar değiştirmişler Nagehan Alçı yazdı

Habertürk yazarı Alçı, Türkiye seçimlerinin Alman medyası tarafından da yakından takip edildiğini ve hepsinin yanlı bir çizgide olduğunu ve Sözcü gazetesi ile yarışan bir hava içerisinde olduğunu yazdı.

Meğer son dakika karar değiştirmişler Nagehan Alçı yazdı

Günler öncesinden ZDF'nin (Alman kamu televizyon kanalı) seçim gecesi canlı yayın yapmak için kendisi ile sözleştiğini  söyleyen Nagehan Alçı, seçim sonuçları netleşince telefonun çaldığını ve “Yayınları iptal ettik, seçimi kısa veriyoruz” dediklerini paylaştı. Alçı bu son dakika değişikliğinin Almanlar için istisnaidi bir durum olduğunu söyledi. 

ALMAN MEDYASI YAYINLARI İPTAL ETTİ

TÜRKİYE seçimleri, neredeyse buradaki kadar geniş bir yeri Alman medyasında da buldu. Günlerdir manşetler hep “Erdoğan gidecek mi kalacak mı?”üzerineydi.

Frankfurter Allgemeine, Die Welt, Süddeutsche Zeitung gibi belli başlı Alman gazetelerini düzenli takip eden biri olarak hepsinin son derece yanlı bir çizgide olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sözcü Gazetesi’yle yarışan bir hava vardı Alman medyasında.

Çok ilginçtir, günler öncesinden ZDF benimle sözleşti, seçim gecesi canlı yayın yapacaktık. Hatta kanala gelip çekim yapacakları yerle ilgili keşif dahi yaptılar.

Ancak sonuçlar netleşip Erdoğan’ın ilk turda kazandığı kesinleşince telefonum çaldı. “Yayınları iptal ettik, seçimi kısa veriyoruz” dediler. Böyle son dakika değişikliği Almanlar için çok istisnaidir. Erdoğan’ın zaferi keyiflerini çok kaçırdı...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar