GÜNDEM

Medyanın En Uzun Gecesi: 15 Temmuz Kartepe'de konuşulacak

AA'nın da global ortağı olduğu "Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu" konulu Kartepe Zirvesi yarın başlayacak.

Medyanın En Uzun Gecesi: 15 Temmuz Kartepe'de konuşulacak

AA'nın global iletişim ortağı olduğu ve 26 ülkeden 187 katılımcının sunacakları bildirilerle darbeler düzeninin karanlıkta kalan yüzlerini ortaya çıkaracağı "Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu" konulu Kartepe Zirvesi yarın başlayacak.

Darbelerin çeşitli yönleriyle ele alınacağı en kapsamlı entelektüel buluşma olması hedeflenen, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu Kartepe Zirvesi, 26 ülkeden 187 konuşmacının katılımıyla yarın Kocaeli'de başlayacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından "Darbeler" temasıyla bu yıl ilki gerçekleştirilecek dev buluşma, İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü'nün aynı anda izlenebildiği Samanlı Dağları'nın 1602 rakımlı zirve noktasında yer alan The Green Park Kartepe Otel'de yapılacak.

Ana etkinliği "Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu: Küresel Etkiler, Medya ve Demokrasi" olan zirvede, dünyanın farklı bölgelerinden düşünür, akademisyen, medya mensubu ve siyasetçilerin katılacağı konferans ve paneller gerçekleştirilecek.

Onursal başkanlığını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un üstlendiği zirvede, 26 ülkeden 187 konuşmacı, Türkiye'de ve dünyada meydana gelen darbeleri, demokrasi, toplum, siyaset, sosyoloji, kültür, ekonomi, askeri anlamda entelektüel ve bilimsel zeminde değerlendirecek.

İbrahim Kalın ve Gunter Verheugen konferans verecek
Bu yıl ilk kez düzenlenecek zirvenin odak noktasında Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği darbe girişimi yer alacak. Katılımcılar, akademik oturumlarda sunacakları bildirilerle 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve dünyada son yarım yüzyılda gerçekleşen 500'e yakın darbenin anatomisini ve dünya darbeler düzeninin karanlıkta kalan yönlerini ortaya koyacak.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin de katılması beklenen zirve, Bakan Kurtulmuş'un da yer aldığı açılış konuşmalarının ardından başlayacak. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AB Genişlemeden Sorumlu Eski Komiseri Gunter Verheugen konferans verecek.

AA'nın global iletişim ortağı olduğu zirvenin ilk günü medyanın önde gelen isimlerinin katılacağı "Medyanın En Uzun Gecesi: 15 Temmuz", "15 Temmuz ve Medya", "15 Temmuz Derbe Girişiminin Püskürtülmesinde Sosyal Medyanın Rolü ve Etkisi" başlıklı özel oturumlar yapılacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar