KULİS

Medyada yılın bombası! ATV satıldı!

Çalık Grubu uzun süren görüşmeler sonucunda atv'yi sattı. Türkiye'nin en önemli medya markalarından atv'nin yeni patronu kim oldu?

Medyada yılın bombası! ATV satıldı!
GAZETECİLER.COM -  Medyada son dönemlerin en önemli el değiştirme operasyonu sessiz sedasız bitirildi. Türkiye'nin en büyük ikinci yayın grubunun lokomotif markası ATV satıldı.

ÇALIK GRUBU, ULUSLARARASI DEVLE ANLAŞTI

Çalık Grubu'nun TMSF ihalesinde 1.1 milyar dolara satın aldığı ATV-Sabah grubunun en önemli markası olan ATV dünya medya devi  Turner Grubu (Time Warner) tarafından satın alındı.

MURDOCH ALACAK DENİYORDU, TİME WARNER KAPTI

Daha önce de birçok kez Turkuvaz Medya Grubu ile satın alma görüşmeleri yaptığı iddia edilen Avustralyalı medya imparatoru Rupert Murdoch  Sabah-ATV'i almak için Başbakan Erdoğan ile bile görüşmüştü. Ancak  sonunda mutlu sona ulaşan Aydın Doğan'ın eski ortağı Turner oldu. 

RESMİ AÇIKLAMA İÇİN TV LİSANS İHALESİ BEKLENİYOR
 
Kulislerde, uzun zamandır yapılan pazarlıklarda sona gelindiği ve ATV'nin satışına yönelik bir protolün imzalandığı, fakat şimdilik bu anlaşmanın ilan edilmesi için acele edilmediği gelen bilgiler arasında.
 
Satışla ilgili resmi açıklama için kritik tarih ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan televizyon lisans ihaleleri. Bu ihalelerin ardından ATV'nin satışının tamamlandığı yönündeki resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

DÜNYANIN İKİNCİ EN BÜYÜK MEDYA ŞİRKETİ

Dünyanın ikinci en büyük medya şirketi olan Time Warner'ın merkezi New York'ta. Yan şirketleri AOL, New Line Cinema, Time Inc., HBO, Turner Broadcasting System, The CW Television Network, TheWB.com, Warner Bros., Kids' WB, Cartoon Network, Boomerang, Adult Swim, CNN, DC Comics, Hanna-Barbera, Cartoon Network Studios ve Castle Rock Entertainment.

Time Warner Türkiye'de Aydın Doğan'ın ortaklığı ile  CNN Türk kanalının da sahibiTime Warner, bir süre önce Türkiye'deki medya faaliyetlerinde ümit bağladığı TNT serüveninde hayal kırıklığına uğramış ve kanal 4 yıllık yayın hayatının ardından kapanmıştı.



ÇOK OKUNANLAR