GÜNDEM

Medyada dev satış; Disney Fox'a talip oldu!

Televizyon devi 21st Century Fox'un, şirketin büyük bölümünün satışı için Disney ile görüşme yaptığı bildirildi.

Medyada dev satış; Disney Fox'a talip oldu!

ABD merkezli sinema ve televizyon devi 21st Century Fox'un, şirketin büyük bölümünün satışı için Disney ile görüşme yaptığı bildirildi.

Financial Times'ın haberine göre Fox, haber ve spor karşılaşması gibi daha kârlı alanlara odaklanmak amacıyla, maliyeti daha yüksek olan sinema ve televizyon bölümlerini elden çıkarmak istiyor.

21st Century Fox'un haklarını satmak istediği filmler arasında, X-Men ve Marvel serisinin popüler filmleri de var. Anlaşma sağlanırsa Fox'un yapımını üstlendiği birçok popüler televizyon dizisi ve sinema filmi Disney'in olacak.

Birkaç hafta önce gerçekleşen görüşmelerde bir anlaşmaya varılıp varılmayacağı ise henüz belli değil.

Dijitalin yükselişi, geleneksel şirketlere baskıyı artırdı

Facebook, Google, Amazon ve Netflix gibi şirketlerin yükselişi ve dijital içeriklerin yaygınlaşmasıyla beraber, daha geleneksel medya şirketlerinin rekabette giderek zorlandığı ve 21st Century Fox'un da bu değişimden etkilendiği belirtiliyor.

Öte yandan görüşme haberi sonrasında Fox'un hisseleri dün yüzde 9,9 oranında arttı, Disney'in hisselerinde de yüzde 2'lik bir artış yaşandı.

Satış haberi, X-Men hayranlarını da heyecanlandırdı. Marvel Comics'in telif hakkına sahip olan Disney, 2009'da Marvel'ın film haklarını 21st Century Fox ve Sony'ye satmıştı. Satışın gerçekleşmesi halinde Disney, sinemada da oldukça popüler olan X-Men ve diğer Marvel karakterlerinin tüm haklarını elinde bulunduracak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar