KİTAPLIK

Medya dünyasındaki seri cinayetlerin sır perdesi aralanıyor

Erdoğan Eyrik’in medya dünyasındaki seri cinayetleri anlatan romanı Cinayetin Peşinde okurla buluştu.

Medya dünyasındaki seri cinayetlerin sır perdesi aralanıyor

GAZETECİLER.COM - İşlediği gazeteci cinayetleriyle medya dünyasının korkulu rüyası haline gelen bir seri katil ve bu cinayetlerin ardında yatan büyük bir komployu anlatan Cinayetin Peşinde kitabı raflardaki yerini aldı.

Erdoğan Eyrik’in ikinci kitabı olan Cinayetin Peşinde, 1980 öncesi yaşanmış gazeteci cinayetlerini ve ses getiren komploları günümüze uyarlayarak anlatıyor. Hiç Yayınları tarafından basılan kitapta ünlü bir gazetecinin asistan muhabirliğini yapan Sedat’ın bir komplo sonucu patronunu öldürmekle suçlanması ve daha sonra ardı ardına işlenen gazeteci cinayetleri anlatılıyor.

İlk kitabı Dehliz ile yazarlığa başlayan Erdoğan Eyrik’in polisiye gerilim temalı ikinci kitabı Cinayetin Peşinde Sır Perdesi yayınlandı.

Hiç yayınları tarafından basılan kitap D&R’lar başta olmak üzere tüm kitabevlerinde ve internet kitap satış sitelerinde satılmaya başlandı.

Kitapta kurgulanan pek çok olayın gerçek bir hikayeden uyarlandığını anlatan Yazar Erdoğan Eyrik, “Yakın tarihimizde yaşanan ve ses getiren önemli cinayetler arasındaki bağı anlatan ve gerçekte yaşanmış pek çok olayı barındıran bir polisiye gerilim romanı oldu. Okuyucu kitapta bir gazeteci cinayetiyle başlayan fakat kitabın derinlerine daldıkça akıl almaz olaylar örgüsüyle karşılacak. Kahramanımızla birlikte İstanbul’un arka sokaklarında dolaşırken karşınıza tahmin dahi edemediğiniz kişiler çıkacak. Yakın tarihimizde yaşanan pek çok ünlü gazeteci cinayetini, önemli olayların arka planlarını kurgusal olarak bu kitapta göreceksiniz. Klasik polisiye eserlerde olduğu gibi katili tahmin etmek yerine okuru gizemli bir seyahate çıkarmayı amaçladık” diye konuştu.


KİTABIN KONUSU:

Cinayetin Peşinde Sır Perdesi kitabı günümüzde yaşanan fakat yakın tarihimizden ilham alan bir polisiye kurgu kitabı. Kitabın kahramanı Sedat, Türkiye’nin en büyük gazetelerinden birini yöneten ünlü bir gazetecinin yanında asistan muhabir olarak çalışmaktadır.

Bir gün patronu da olan gazeteciye uzun süre ulaşamayınca tedirgin olur. Derken ansızın telefonuna gelen mesajla ünlü gazetecinin evine gider, bir anda kendinden geçer ve ayıldığında patronunu kafasına üç kurşun sıkılarak öldürülmüş halde bulur. Sedat’ın elinde silah vardır ve polisler onu gözaltına alır. Kahramanımız 5 yıl hapis yatar ve bu süre sonunda tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakılır. Sedat’ın hapisten çıkmasıyla birlikte tekrar gazeteci cinayetleri başlar. Herkes Sedat’ın intikam almak istediği için cinayetleri işlediğini düşünür.

Sedat bu arada eski çalıştığı gazeteden kız arkadaşına ulaşır, masum olduğuna onu ikna eder ve kendisine yardım emesini ister. İki Gazeteci hem polisten kaçmaya hem de cinayeti araştırmaya başlar. Bu sırada aralarında tutkulu bir aşk da başlar.

İpuçları iki sevgiliyi yakın tarihteki çok ses getiren bir cinayete: İsrail Başkonsolosu Efraim Alrom cinayetine götürür. Gazeteci ve Elrom cinayetlerindeki ortak nokta iki olayda da mağdurun kafasına 3 kurşun sıkılmasıdır. İkili bu cinayette kayıp olan ve hakkında hiçbir iz bulunamayan yüzbaşıyı aramaya başlar. Bu araştırma onları cinayetleri işleyen tetikçiye götürür.

Olayları herhangi bir siyasi taraf tutmadan tamamen dışarıdan bir göz olarak anlatan ve yorumu okuyucuya bırakan yazar, kitapta siyaset, medya, dış politika, polisiye gibi pek çok alandan kesitler sunarak eserini ortaya çıkarmış.

ÇOK OKUNANLAR