GÜNDEM

Mediha Olgun: İddianamem hazırlansın hakim önüne çıkayım

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Sözcü gazetesinin internet sitesi sorumlusu Mediha Olgun, bir an önce yargılanmaya başlamak istediğini söyledi...

Mediha Olgun: İddianamem hazırlansın hakim önüne çıkayım

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Sözcü gazetesine yönelik operasyon kapsımnda tutuklanan ve 46 gündür cezaevinde bulunan Sözcü İnternet Sitesi Sorumlu Müdürü Mediha Olgun'u Bakırköy Kadın Cezaevi'nde ziyaret etti.

Cezaevindeki görüşmeyi anlatan Sağlar, Mediha Ongun'un mesajlarını iletti. Suçsuz olduğunu ve adil yargılanmayı beklediğini söyleyen Mediha Olgun, Sözcü'de çalışan gazetecilerin, birçok medya kuruluşundakinin aksine özgür olduğunu savunarak şöyle konuştu:

“Haberi yapan ben değilim, eser sahibi belli, peki ben niye buradayım? Zannediyorlar ki Sözcü'de emir komuta zinciri var. Patron emrediyor, herkes onun emrine göre yazı yazıyor. Bizde bazı basın kurumlarında olduğu gibi yasaklı isimler, yasaklı şirketler, yasaklı siyasilerin listesi yoktur. Herkes yaptığı haberden sorumludur.” 

“BİZE TALİMAT VERMEZDİ”

“Ben patronum Burak Akbay'ı çalıştığım 5 yıllık süre içinde en çok 5 kez görmüşümdür. Patronumuzun ofise geldiğinde bize söylediği tek şey vardı, o da ‘Kolay gelsin' idi. Sözcü'nün web sitesinde çalışırken, patronumuz Burak Akbay benden bir kez bir şey istedi. Bir ilçe belediyesinin hayvan barınağında, hayvanlara kötü muamele yapıldığına ilişkin bir videoydu. Onu duymuş ve izlemek istedi. Kendisi ciddi bir hayvansever. Bizlere haberlerle ilgili talebi, yönlendirmesi, talimatı olmazdı.”

“SABAH KALKTIĞIMDA TELEVİZYONA KORKARAK BAKIYORUM”

“Sözcü'de çalışan herkese sorun. Hepsi patronumuzdan ‘adil insan' diye bahseder. Şimdi ona FETÖ'cü diyorlar. SÖZCÜ'ye çamur atıyorlar. Bu iddiayı, ben, Gökmen ve patronum adına şiddetle reddediyorum. Ben sadece gazeteciyim, meslek ahlakım belli ve değişmez. Suçsuzum ve adil yargılanmayı bekliyorum. Bir an önce iddianame hazırlansın, yargı önüne çıkayım. Suçum ne bilmiyorum. Her sabah kalktığımda TV'lere korkarak bakıyorum. Yeni bir operasyon var mı, yine gazeteciler gözaltına alındı mı? İçimde hep bu korku ve endişe var.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar