GÜNDEM

Masa başı kahramanları

Nagehan Alçı bugünkü Habertürk’te “Siz faşistler bize vatanseverlik öğretemezsiniz!” başlığı altında yayımlanan yazısında, muhalif siyaset ve medya dünyasında yer alan eleştirilere cevap verdi.

Masa başı kahramanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetle birlikte Hatay sınırına gidenlerden biri de Nagehan Alçı.  

Bugünkü Habertürk’te “Siz faşistler bize vatanseverlik öğretemezsiniz!” başlığı altında yayımlanan yazısında, muhalif siyaset ve medya dünyasında yer alan eleştirilere cevap verdi. 

Heyeti eleştirenleri masa başında vatan kurtarmayı bilirler” diyerek tenkit eden Nagehan Alçı’nın yazısının tamamı şöyle. 

SİZ FAŞİSTLER BİZE VATANSEVERLİK ÖĞRETEMEZSİNİZ! 

BU vatanın sadece kendilerine ait olduğunu düşünen ulusalcı faşistler Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen Afrin’e moral destek organizasyonuna kin kusuyorlar. Yok efendim, Kürtçe “Megri megri” şarkısını söyleyen İbrahim Tatlıses nasıl asker türküsü “Yaylalar yaylalar”ı okurmuş? Bunu demek bile apaçık bir ırkçılık. Bu, Kürt yurttaşlarımıza düşmanlıktan başka bir şey değil. 

Bir de kahramanca Afrin’de savaşan bir asker selfie çekti diye ağır hakaretler ediyorlar. Genelkurmay Başkanı’nın yanında öyle şey olur muymuş? Bu disiplinsizlikmiş! Yahu hayatı boyunca unutamayacağı bir anı paylaşıyor o asker. Mutlu oluyor, o kareyi belki ömrünün sonuna kadar saklayacak, torunlarına gösterecek. Zaten bir saat sonra eski hayatına geri dönecek, yine nöbet tutacak, operasyona gidecek, canla başla vatanı savunacak. Onun o mutluluğunu çok görmeyi, askeri suçlamayı hangi vicdanla kendinizde hak görüyorsunuz? 

Bunları söyleyenler sadece masa başında vatan kurtarmayı bilirler. O asker gibi gerçek kahramanları da küçümserler. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar