GÜNDEM

Mart ayının en popüler ünlüsü kim oldu?

Mart ayının en medyatik 10 ünlüsü belli oldu. İşte MTM'nin verilerine göre sonuçlar...

Mart ayının en popüler ünlüsü kim oldu?
MTM Medya Takip Merkezi'nin, 2 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarına göre Mart ayının en medyatik 10 ünlüsü belli oldu.

Mart ayında, magazin camiasında olay yaratan Cem Yılmaz-Ahu Yağtu evliliği, çiftin haberlerinde de rekor bir artışa neden oldu. Haberlerinde yüzde 218’lik artışla, ayın en çok konuşulan ismi olan Cem Yılmaz, düğün haberlerinin dışında TİM Maslak Show Center’daki stand-up gösterileri ile de haberlere bolca konu edildi.

Yılmaz’ın 4 aylık hamile eşi Ahu Yağtu da, ünlü komedyenle yaptığı evlilikle basının sıkı takibindeydi. 2 bin 703 haber ve yazı ile magazin gündeminin ilk 5’inde yer bulan Yağtu, düğün hazırlıkları, gelinliği ve evliliğinden önce yer aldığı son işleri ile basında yer aldı.

Polat Alemdar “Kurtlar Vadisi”ni bırakıyor mu?

“Kurtlar Vadisi” dizisinin fenomen karakteri, Polat Alemdar’ı canlandıran Necati Şaşmaz, ayın medyada en çok konuşulan bir diğer ismi oldu. TRT 1’de yayınlanan “Kurt Kanunu” dizisinde, Enver Paşa rolü ile konuk oyuncu olarak yer alacak olan Şaşmaz’ın, efsane dizi “Kurtlar Vadisi”nden ayrılacağı söylentileri, magazin basınında sıkça yer alıyor. KKTC’nin “Fahri Kültür ve Turizm Ataşesi” unvanına layık görülen oyuncu, yazete.com internet sitesinin 3. kuruluş yıldönümü kutlamasında klarnet çalmasıyla da ilgi çekti.

Ilıcalı-Subaşı aşkı iddiaları devam ediyor

Geçtiğimiz ayın en medyatik ünlüsü olan Acun Ilıcalı, Mart ayında da medyada adından sıkça söz ettirdi. Şeyma Subaşı ile birlikte olduğu iddiaları hala güncelliğini korurken, Ilıcalı’nın “Şeyma Subaşı sadece çalışanım” sözleri, basında sıkça yer buldu. Ay içerisinde, ünlü yapımcıya 2010 yılındaki vergi rekortmenliği için bir plaket verilirken, Vergi Dairesi yetkililerinin 2011 yılında da sanatçılar kategorisinde Ilıcalı’nın 1. olacağını tahmin ettikleri ifade edildi.

Can Bonomo medyanın sıkı takibinde…

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’nda, Türkiye’yi temsil edecek olan Can Bonomo, magazin gündemindeki popülerliğini koruyor. Ay içerisinde, Eurovision’da yarışacağı “Love Me Back” adlı şarkının klibi ilk kez yayınlanırken, genç şarkıcının Ece Çelebioğlu ile yaşadığı aşk da medyanın dikkatinden kaçmadı. Çeşitli illerde verdiği konserlerle halkın ilgisini toplayan Bonomo, ay boyunca 3 bin 611 haber ve yazıda yer aldı.

Mart ayında, öne çıkan diğer ünlü isimler ise şöyle sıralandı:

AYIN EN MEDYATİKLERİ


No

Adı

Haber adedi

% Artış


1

Cem Yılmaz

5.230

218


2

Necati Şaşmaz

4.099

17


3

Acun Ilıcalı

4.011

1


4

Can Bonomo

3.611

-7


5

Ahu Yağtu

2.703

287


6

Sezen Aksu

2.637

77


7

Hülya Avşar

2.472

-35


8

Beren Saat

2.466

82


9

Sibel Can

2.361

13


10

Burcu Esmersoy

2.184

-28


MTM Medya Takip Merkezi'nin, Mart ayında 2 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.




ÇOK OKUNANLAR