MEDYA KÖŞESİ

Maraş dondurmacısı, ‘Top Gun’daki çocuğa karşı

Cem Yılmaz'ın yapımcılığını yaptığı ve küçük de bir rol oynadığı Deli Aşk'ın çekimleri bitti. Cem Yılmaz, "“Sevdiğim için oynuyorum. Eğlenceli şeyler yazmışlardı” dedi.

Maraş dondurmacısı, ‘Top Gun’daki çocuğa karşı

CMYLMZ Fikir Sanat’ın yapımcısı olduğu ve Murat Kaman ile Emrah Kaman’ın yeni filmi ‘Deli Aşk’ın çekimleri bitti. 10 Mart'ta gösterime girecek olan Deli Aşk için Cem Yılmaz, “Sevdiğim için oynuyorum. Eğlenceli şeyler yazmışlardı” diyor.

DONDURMACI İLE TOP GUN ÇOCUĞU

Hikâye, Emrah Kaman’ın canlandırdığı Maraş dondurmacısı Ekrem üzerine. Murat Kaman cümleleriyle, “Ekrem’in 8 senedir çıktığı bir kız var. Ona dünyanın en büyük Maraş dondurmasını yaparak evlenme teklif ediyor. Ummadığı bir yanıtla karşılaşıyor. Kız, Adana meydanında onca insanın arasında ona ‘Hayır’ diyor: ‘Sen, tembel, düşüncesiz, bencil bir adamsın’. Ona tembel, bencil ve düşüncesiz olmadığını ispatlamaya çalışıyor. Film, aslında Ekrem’in kendisini ispatlama çabası” diye özetleniyor. Ekrem’in bir de rakibi var, Jeremy adlı yakışıklı, ABD’li bir F 16 pilotu. Kaman Kardeşler, Adanalı bir çocuğun “Top Gun’daki çocuk”la mücadelesi fikrinden yola çıktıklarını anlatıyorlar. 

İNSANLIK İÇİN KÜÇÜK BİZİM İÇİN BÜYÜK ADIM

CMYLMZ Fikir Sanat’tan Can Yılmaz, filmde yapımcı olarak yer almalarını “İnsanlık için küçük bizim için büyük bir adım” diye tanımlıyor: “Aslında bizim dışarıdan yaptığımız ikinci iş. Normalde biz kendi projelerimizi çekiyoruz. İlk defa ‘Çalgı Çengi’de dahil olduk ama yapılmış, bitmiş bir işti. ‘Deli Aşk’ ise sıfırdan senaryo aşamasında dahil olduğumuz bir işti.” Bu projeye yönelme nedenleri ise basit, ‘eğlenceli olması’. Can Yılmaz, “Bazen metin komik olur ama oynayınca o kadar da komik olmaz. Bu, öyle olmadı. Kağıt üzerinde ne kadar komikse, oynanınca da o kadar komikti” diyor. Cem Yılmaz’ın gerekçeleri de benzer: “Senaryoyu beğendik, komik bulduk. Murat ve Emrah Kaman’ın önceki işlerinde de sinemada çok güldük. Bu kabiliyetten insanlar haberdar olsun istedik. Televizyonda kendilerini kanıtlamış çocuklar da sinema filminde biraz hareket gerekiyor. Artık güzel şeylere destek olacak yaşımız geldi. Filmde rolüm var, sevdiğim için oynuyorum. Eğlenceli şeyler yazmışlardı.”

FİLMİN İSİM BABASI CEM YILMAZ

Filmin isim babası ise Cem Yılmaz. Emrah Kaman, “Biz başka bir isimle gönderdik, okuduktan sonra dedi ki, burada çok deli bir adam var, çünkü çok âşık. Karakterin inişleri çıkışları var. Sıkıştığı anlarda kendini deliye vuruyor. Kimse böyle bir adamın ve ona yakışan bir kızın karşısında durmaz ama o, kızın peşini bırakmıyor, delilik burada biraz da” diyor. 

‘Kaçma Birader’i hikâye gerektirdiği için Yozgat’ta çeken, bu filmin de İncirlik Üssü dolayısıyla hikâyesinin Adana’da geçtiğini söylüyor Emrah Kaman ve ekliyor: “Şehir şehir gezmeyi seviyoruz.” 

STANDARDIN ALTINA DÜŞMEK İSTEMEDİK

Cem Yılmaz, ‘Deli Aşk’ta CMYLMZ Fikir Sanat’ın yapım standartlarının altına düşmemeye çalıştıklarını söylüyor: “Kamera arkasında ‘Ali Baba ve 7 Cüceler’in, ‘Pek Yakında’nın kamera arkası ekibi çalıştı. Kriterlerimiz, seyretmekten hoşlanabileceğimiz bir şey yapmak. Kendi sevdiğimiz şeyleri yapıyoruz. Komedi de sizin yaptığınız gibiyse ilginizi çekiyor. ‘Deli Aşk’ta kendilerine ait bir şey yakaladıkları için dikkatimi çekti.”

FİKİR ABBASAĞA PARKINDA ORTAYA ÇIKTI

Emrah Kaman CMYLMZ Fikir Sanat’ta başvurma hikâyelerini şöyle anlatıyor: “Senaryonun son sayfasını yazdığımız tarih 15 Temmuz’du. Ertesi gün, Abbasağa’da bir parka gittik, Murat’la oturduk, düşünüyoruz, ne yapacağız diye... ‘Cem abiler, ister mi acaba?’ dedik. ‘Buna güvenip yola çıkılmaz’ dedi Murat: ‘Hiç film yapmamışlar, neden bizle yapsınlar ki?’. Bir gönderelim belki ilgilenirler diye düşündük. E-mail attık. Ertesi gündü, görüşmeye çağırdılar. ‘Herhalde gidince reddedecekler’ dedik. Cem abi ordaydı, ‘Çok güzel’ dedi. Filmde sahneler oynamaya başladı, ‘Cennette miyiz!’ dedik.”  

CEM YILMAZ'IN YENİ FİLMİ MAYIS'TA "MOTOR" DİYECEK

Cem Yılmaz yeni projesi ‘Arif ve 216’nın çekimlerine mayıs ayında başlayacaklarını ifade ediyor. “Komedi anlayışım değişmedi” diyen Cem Yılmaz, “Görkemli bir ‘G.O.R.A.’ devamı olacak” diye ifade ediyor: “Prodüksiyon anlamında daha kontrollü olacak, daha kaliteli bir film çıkacağına eminim. Fantastik komedi seviyorum. Film, 2017 sonunda da gösterime girer.”  

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar