REKLAM

Manajans artık JWT’nin!

Dünyanın en tanınan ajans network'lerinden biri olan JWT sürpriz bir kararla Manajans/JWT'yi satın aldı.

Manajans artık JWT’nin!
GAZETECİLER.COM - Dünyanın en tanınan ajans network'lerinden biri olan JWT sürpriz bir kararla Manajans/JWT'yi satın aldı. Bu yeni yapılanma bir hayli iddialı… Sürpriz satın almanın perde arkasını konuştuğumuz Manajans/JWT’nin CEO’su Tuğbay Bilbay, “İşiyle var olup işiyle iş kazanmanın yeniden değer kazandığı gün Manajans/JWT kesinlikle en yukarılarda olacak” diyor.

Marketing Türkiye'den Ferruh Altun'un haberine göre, geçtiğimiz günlerde dünyanın en tanınan güçlü networklerinden biri olan JWT'den gelen açıklama Türk reklam sektöründe heyecan yarattı.

Açıklamada, Avrupa CEO'su Toby Hoare, JWT'nin, Türk reklam sektörünün kurucu ajanslarından Manajans/JWT'nin tamamını satın alınması konusunda anlaşmaya varıldığını duyuruyordu.

Açıklamada Hoare, Manajans/JWT'nin tamamını satın almalarının nedenini şöyle dile getiriyordu: "Bu satınalma, JWT müşterileri için çok büyük öneme sahip olan Türkiye pazarındaki varlığımız hakkında ne kadar ciddi ve istekli olduğumuzun bir göstergesi. Manajans'ın tamamını alarak, ajansın zaten yüksekyüksek olan kabiliyet ve kapasitesine değer katıp, uluslarasarı JWT ağıyla daha sıkı bir işbirliği iinde olmasını sağlayabileceğiz."

Kamuoyuna yapılan bu açıklamada Manajans/JWT'nin CEO'su Tubay Bilbay'ın şu anki idari görevine devam edeceğinin, Başkan Yardımcısı ve CFP Meggy Halfon'un da aynı şekilde görevini sürdüreceğinin altı çiziliyordu.

GÖRÜŞMELER GİZLİLİKLE YÜRÜTÜLDÜ

JWT'nin Manajans'ı satın alması yönündeki görüşmelerin geçtiğimiz yılın sonunda başladığını ve süreç içinde bir çok ölçme ve geğerlendime yapıldığını söyleyen Tuğbay Bilbay, JWT'nin bağlı olduğu WPP'nin Londra ve New York borsalarında işlem gören bir şirket olduğu için bu görüşmelerin kamuoyuyla paylaşaılmadığını belirtiyor.

Bilbay, satış ile birlikte yönetimin değişmeyeceğini, "Manajans'ı Manajans yapan prensiplerin ve temellerin değişmeyecek. Geçmişimizden gelen ve çoğu bugün bizden başka bir yerde kolay rastlanmayacak olan değerlerimizi geleceği yeniden şekillendirmekte kullanacağız. Bugün artık gelecekten konuşmanın zamanı." diye anlatıyor.

Bilbay, bu satın almanın Türk reklam sektörünün konumu açısından irdelenmesi gerektiğini de ifade etti ve sözlerini şöyle noktaladı: "Yönetim Kurulu Başkanı Linda Acıman ve tüm Acıman ailesine şükranlarımı sunuyorum. Sektörü var etmiş Türkiye'nin en önemli ajansının varlığını başarıyla devam ettirip bu son devriyle kurucumuz rahmetli Eli Acıman'ın mirasını ölümsüzleştirmiş oldular."

ÇOK OKUNANLAR