GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Mahsun Kırmızıgül

Kadim Dostum / Fox

Mahsun Kırmızıgül
FOX TV ekranlarında yakında başlayacak olan dizi "Kadim Dostum" dizisi daha yayımlanmaya başlamadan ses getirmeyi başardı.

Hayır dizinin set ekibi ile Mardinlilerin yaptığı kavgadan söz etmiyoruz.

Mahsum Kırmızıgül yönetmeliğinde yapımcılığını Boyut Film'in yaptığı dizinin Fox TV'de dönmeye başlayan teaserları ses getiriyor.

Yaşamını Cihangir'den dışarı çıkmadan geçiren ancak "yöresel" diziler yazarak televizyon izleyicisini hayattan bezdiren senaristlere  atıfta bulunuyor çünkü dizi.

Kırmızıgül'ün "Ölüm ne zaman gelir belli olmaz Gülhanım... Kaçacağız... Ağadan, töreden, kaderden uzaklara kaçacağız" diye başlayan görüntüler Seyido'nun Boran'ı vurması ile devam ediyor.

Folklorik kıyafetler içinde ve Kalaşnikoflar ile silahlanmış insanları ekranda görüp tam "hah işte bir Güneydoğu dizisi daha..."  diyecekken izleyici, herşey "Kestik... Kestik kardeşim" diyen bir ses ile değişiveriyor.

Aslında ekrana gelen, Mardin'de çekilmekte olan bir dizi. Yönetmen "Niye kesiyorsunuz?" diye sorunca, esas oğlan başlıyor giydirmeye:

"Kestik. Kestik kardeşim..."
"Neden kesiyorsunuz?"
"Çünkü buraları yanlış anlatıyorsunuz kardeşim. Bu adamın ellerindeki silahlar nedir böyle?"
"Film icabı kullandığımız keleşler..."
"Sen şimdi caddelerde bırak bi adamın elinde keleşi, ufacık bir çakı gördün mü?"  "Yaptığınız saçma sapan diziler seyirciye geçmiyor.
"Senaristler yazıyor biz de gelip çekiyoruz"
"Öyle tee İstanbul'da Cihangir'de, kafe barlarda oturup bunları yazmakla sanat olmaz..."



Mahsun Kırmızıgül, yıllardır dizilerde oyunculuk, yönetmenlik yaparak bu işin kodlarını öğrenmiş gibi görünüyor. Senaryoyu kendisi yazmasa da, böyle bir senaryoyla karşılaştığında itiraz etmemesi bile bir şey.

Onun için Kadim Dostum dizisine, daha başlamadan önce kredi açmaya ve Kırmızıgül'ü günün televizyoncusu seçmeye karar verdik. Umarız dizi beklentileri karşılar da yüzümüz kara çıkmaz.



ÇOK OKUNANLAR