GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Mahmut Övür

Sabah

Mahmut Övür

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "PKK niçin ve kimin için savaşıyor" başlığını koyduğu bugünkü yazısına, "Aklı başında herkes KCK'nin savaşı başlattığı 11 Temmuz'dan bu yana şu sorunun cevabını arıyor" diyerek başlıyor.

Sorunu açılımını Prof. Dr. Halil Berktay'ın biraz daha açtığını ve işin içine HDP'yi de katarak şöyle sorduğunu yazıyor. "Bana sadece şunu söyleyin: Bu aşamada, tam ne için savaşacaksınız (savaşıyorsunuz)? Önceki safhada, masada hangi hak ve talepleriniz vardı ki, bunların gerçekleşmemesi şimdi savaşmayı doğru ve meşru kılıyor? Savaşmadan ulaşamayacağınız, savaşarak ulaşmayı umduğunuz, ulaştığınızda savaşmayı bırakacağınız hedefleriniz nedir?"

Bu soruların cevabını HDP'nin nasıl vereceğini de şöyle tahmin ettiğini belirtiyor Övür yazısında. "Kaos olmasın, sorunlar siyasetle çözülsün."

HDP'ye son genel seçimde oy veren milyonların bu sorulara verilecek cevapları merak ettiğini öne süren Mahmut Övür, "Çünkü bu, onların üzerinde siyaset yaptığı Kürt sosyolojisinin arzu ettiği bir savaş değil. Şu olup bitenleri izleyen, HDP'ye oy veren milyonların derin hayal kırıklığından ve şaşkınlığından da bu anlaşılıyor" diyor.

Mahmut Övür, "Güçlü bir siyaset zemini varken, öldürmenin, bombalar patlatmanın, pusu kurmanın mantığı var mı?" diye sorduğu ile günün yazarı olmayı hak ediyor.

ÇOK OKUNANLAR