MEDYA KÖŞESİ

Mahmut Övür'den bomba yazı Kılıçdaroğlu ile Abdullah Gül özel yatta görüştü

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, 'Yattaki sır isim Abdullah Gül' başlıklı yazısında, geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kalamış’ta özel yatta YSK'nın İstanbul kararıyla ilişkili olduğunu iddia etti.

Mahmut Övür'den bomba yazı Kılıçdaroğlu ile Abdullah Gül özel yatta görüştü

Mahmut Övür, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kalamış'ta özel yatta görüştüğünü ileri sürdü. Övür, görüşmenin YSK'nın İstanbul kararıyla ve kurulması planlanan yeni partiyle ilişkili ilgisi olduğunu söyledi. Yeni parti kuracağı yönündeki iddialarla gündemden düşmeyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, Kılıçdaroğlu'yla bir yatta görüştüğü iddialarına çok sert tepki gösterdi.

'Asıl siyasi bağının Kılıçdaroğlu ile olduğu biliniyor'

Övür “İşte o gizli ismi şimdi açıklıyorum” diyerek başladığı yazısına, 'İddiaya göre, CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu'nu apar topar bir saatliğine İstanbul'a getiren özel yatta ve tam akşam karanlığından denize açılmasını sağlayan sır isim Gül'dü. Gül'ün adı son dönemde siyasete bir adım ileri iki adım geri atmasıyla ünlense de asıl siyasi bağının Kılıçdaroğlu ile olduğu biliniyor.' ifadelerini kullandı.

''Yeni bir siyasi hamle hazırlığı da bu ilişkiyle ilgili''

Söz konusu görüşmenin yeni partiyle de ilişkili olduğunu öne süren Övür, 'Bu ilişkinin siyasi sonuçları önümüzdeki günlerde daha çok tartışılacak. Şu günlerde Muhafazakar kesimde yeni bir parti ve yeni bir siyasi hamle hazırlığı da aslında bu ilişkiyle ilgili. Ancak, yattaki özel görüşmenin çok daha acil bir konuyla, İstanbul seçimleriyle ilgili olduğu söyleniyor. dedi.

TAMAMEN YALAN VE KÖTÜ NİYETLİ

Abdullah Gül, Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile özel bir yatta görüştüğüne dair iddiasını yalanladı.

Tamamen yalan kötü niyetli ve saygısızca

İddiaların ardından 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün Ofisi'nden açıklama geldi. Açıklamada iddialar kesin bir dille yalanlanırken, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Sabah Gazetesi'nde Mahmut Övür’ün 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ile ilgili yazısı tamamen yalan, kötü niyetli ve saygısızcadır. Kamuoyunun bilgisine."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar