DİZİ DÜNYASI

Mahidevran Sultan ehliyeti kaptırdı!

Bir yılda 300 trafik ceza puanı alan oyuncu Nur Fettahoğlu yine yakalandı. Mahidevran Sultan'ı canlandıran Fettahoğlu ehliyetini süresiz kaptırdı

Mahidevran Sultan ehliyeti kaptırdı!
GAZETECİLER.COM - İstanbul Avrupa Yakası'nda geçen hafta uygulama yapan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, aracının emniyet şeridini ihlal ettiği gerekçesiyle Muhteşem Yüzyıl dizisinde 'Mahidevran Sultan'ı canlandıran oyuncu Nur Fettahoğlu'nu durdurmuştu.

Son 1 yıl içinde '300 ceza puanı' sınırını aştığı tespit edilen Fettahoğlu'nun bir yıl içinde 'kırmızı ışıkta geçmek ' ve 'direksiyon başında cep telefonu ile konuşmak ' gibi çok sayıda nedenden ötürü trafik cezası yazıldığı gerekçesiyle ehliyetine süresiz el konulmuştu.

Oyuncunun evrakları, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından doğrudan mahkemeye gönderilecek. Yasalara göre ünlü oyuncunun ehliyeti iptal edilecek.

CEZA SINIRINI AŞTI

'Karayolları Trafik Kanunu 'na göre bir yıl içinde 100 ceza puanını aşan sürücülerin belgeleri iki ay için geri alınıyor. İkinci defa 100 ceza puanını doldurması halinde ehliyetine dört aylığına el konulan sürücü, psikiyatrik muayeneye gönderiliyor. Sürücülüğe engel bir durumu bulunmayanların ehliyeti, cezaları Sona erdiğinde iade ediliyor. Fettahoğlu gibi bir yılda üçüncü defa 100 ceza puanını dolduran sürücülerin ise belgeleri süresiz olarak iptal ediliyor.

ÇOK OKUNANLAR