GÜNÜN MUHABİRİ

Maaz İbrahimoğlu

Nokta

Maaz İbrahimoğlu

Son günlerde Metrobüs haberi yapmak moda oldu. Hergün yüzbinleri İstanbul'un bir ucundan diğerine taşıyan metrobüslerde yaşananlar, ya ekranlarda ya da gazete sayfalarında karşımıza çıkıyor.

Bugün de bir Mertobüs haberi gördük. Ama diğerlerinden oldukça farklı bir haber bu. Nokta dergisinin başarılı muhabiri Maaz İbrahimoğlu'nun imzasını taşıyor "Metrobüs şoförüysen derdin çok: Tuvalete gidecek zaman bulmak bile zor!" başlıklı o haber.

Şoförlerin gözünden Metrobüse bakmak hem çarpıcı şeyler görmek hem de günde 400 kilometre yol yapan, 8 saat direksiyon sallayan ve sürekli yüzlerce yolcuyla içiçe olan insanların dertlerini dinlemek anlamına geliyor.

"Herkes bizi suçluyor. Hırsızlık olayları oluyor yine bizi suçluyorlar. Onlar yetmiyormuş gibi geceleyin akbil sorunu ortaya çıkıyor. Evimize gidemiyoruz. Giderken herkes uyuyor. Kalkıp işe geliyoruz yine herkes uyuyor. Ne ara eşimle gezip bir hava alacağım. Yemek yiyecek durumumuz bile burada rezil bir halde. Zaman yok. Seferler Allah’a emanet” diyor mesela bir metrobüs şoförü.

Diğerlerinin dertlerini okumak için Nokta dergisindeki o bakabilrisiniz.



ÇOK OKUNANLAR