GÜNÜN MUHABİRİ

Maaz İbrahimoğlu

Nokta

Maaz İbrahimoğlu

Nokta dergisinin geri dönüşü oldukça hızlı oldu.

1982 yılında kurulan ve Ercan Arıklı yönetiminde kapaklarıyla Türkiye'de tabu sayılan pek çok konuyu tartışmaya açan haftalık dergi Nokta, son olarak 2007 yılında Alper Görmüş döneminde Ergenekon ve Balyoz davasına ilişkin belgeleri yayımlamış, peş peşe uğradığı soruşturmalar ve yaşanan baskın olaylarının ardından yayın hayatına son vermişti.

Gezi Direnişleri ve 17 Aralık gibi süreçlerden sonra işten atılan gazetecileri bir araya getiren Nokta, 18 Mayıs'ta yeniden gazete bayilerindeki raflarda yerini almıştı.

O günden bu yana da pek çok çarpıcı habere yer verdi Nokta. Bu hafta kapak konusu olan AK LGBT'liler ve anlattıkları da öyle.

Derginin "çalışkan" muhabiri Maaz İbrahimoğlu'nun imzasını taşıyan "AK LGBT: AK Partili eşcinsellerle ramazan sohbeti" ve ilkokul öğretmeni ve turizmci trans birey Öykü Ay'ın "Tayyip Bey bizi saray'da Emine Hanım'ın yanına koysun" çağrısını içeren iki röportaj haberi haftanın en dikkat çeken haberleri oldu.

Belli ki bir süre de medya gündemini işgal edecek bu haberler. Biz de işte bu yüzden Maaz İbrahimoğlu'nu günün muhabiri olarak seçtik.

ÇOK OKUNANLAR