REKLAM

LYS'de Polat Alemdar sorusu

Dün LYS'de sorulan bazı soruların gündemi yakından ilgilendiren konularla alakalı olması öğrencileri şaşırttı.

LYS'de Polat Alemdar sorusu

GAZETECİLER.COM - LYS'de Felsefe testinin 8. sorusu, Muhteşem Yüzyıl dizisinde yer alan Nebahat Çehre ile Kurtlar Vadisi'nin yıldızı Necati Şaşmaz'ı akıllara getirdi.

POLAT ALEMDAR'LI REKLAM FİLMİ

Milliyet'ten Bahar Atakan'ın haberine göre, felsefe testinde yer alan bir sorunun dizi yıldızlarının yer aldığı TV reklamlarına ilişkin olduğu görüldü. Felsefe testinin 8. sorusu Muhteşem Yüzyıl dizisinde yer alan Nebahat Çehre ile Kurtlar Vadisi dizisinin yıldızı Necati Şaşmaz'ı akıllara getirdi.

İŞTE O SORU

Soruda şöyle denildi: "TV'de konuşma yapan bir inşaat firmasının halkla ilişkiler temsilcisi, hedef kitlelerinin izledikleri dizileri araştırdıklarını, o bilgilerdeki kahramanların yüzlerine reklamlarda yer verdiklerini söyler, bu tür reklamlardan sonra da evlerin satışlarında anlamlı bir artış olduğunu gözlediklerini dile getirir. Bu parçadaki reklamın başarılı olması dizi izleyicilerinin aşağıdaki özelliklerinden hangisi ile açıklanabilir?"

Sorunun doğru yanıtı A şıkkındaki "dizi kahramanları ile özdeşim kurma" olarak verildi. Nebahat Çehre ve Polat Alemdar karakteriyle bilinen Necati Şaşmaz, farklı inşaat firmalarının reklam filmlerinde rol alıyor.

 

ÇOK OKUNANLAR