GÜNÜN MUHABİRİ

Lütfi Erdoğan

Habertürk

Lütfi Erdoğan
GAZETECİLER.COM- Geçen hafta Türkiye'nin köklü liselerinden birbiri ardına bildiriler geldi. 

Türkiye'nin gündemine oturan bu bildiriler üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da “Liseleri karıştırmalarına izin vermeyeceğiz” diyerek tepki göstermişti. 

Bugün bu konuyla ilgili Habertürk'ün birinci sayfasında yer alan bir haber dikkatimizden kaçmadı.

"Liselerde bildiri yayınlayan ve katılana 'yasal işlem' başlıklı haberin detaylarına baktığımızda  MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in il müdürlüklerine uyarı yazısı gönderdiğini öğreniyoruz. 

Lütfi Erdoğan'ın bu özel haberine göre; uyarı yazısında Tekin,

"Öğrenci ve veli adı kullanılmadan basında yer alan bu bildirilerin öğrenci ve veli kaynaklı olmaktan çok bazı siyasi çevreler ve STK'lar tarafından organize edildiği anlaşılmaktadır. Son günlerde bakanlığımızın bazı güzide kurumlarının isimleri yazılı ve görsel medyada siyasi çıkar amaçlı kullanılarak yıpratılmakta ve dolayısıyla imajları olumsuz etkilenmektedir" ifadesini kullandı. 
Tekin, söz konusu fiil ve davranışları yapanlar ile bunlara katılanlar hakkında mevzuat çerçevesinde işlem yapılmasını ve buna göre tarafların da sorumlu davranmalarını istedi". 

Türkiye'nin gündemindeki bir konu ile ilgili bu önemli detayı kamuoyunun öğrenmesini sağlayan ve diğer eğitim muhabiri meslektaşlarına haber atlatan Lütfi Erdoğan'ı günün muhabiri seçiyoruz.  
ÇOK OKUNANLAR