GÜNDEM

İlhan Selçuk olmadan asla toplanmıyorlar

Ergenekon sanıklarının Kent Otel toplantıları İlhan Selçuk gelmeden başlanmazdı!

İlhan Selçuk olmadan asla toplanmıyorlar

Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Erdal Şenel, örgütün darbeyi konuştğu Kent Otel toplantılarını anlattı. Şenel, Ergenekon savcısına verdiği ifadede “İlhan Selçuk gelmeden toplantı başlamazdı. Hasta olduğu zaman da iptal edilirdi” dedi.

Ergenekon sanığı emekli Tümgeneral Erdal Şenel, Ergenekon savcılarına örgütün darbeyi konuştuğu Kent Otel toplantılarının ayrıntılarını anlattı. 28 Şubat sürecinin etkin paşası, dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri Şenel, Kent Otel toplantılarının Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk olmadan başlamadığını, o hastalandığında da iptal edildiğini söyledi.

ÖNDER YOK AMA İLHAN BEY VAR

Ergenekon savcıları tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakılan Tümgeneral Erdal Şenel'in sorgusu 3. Ergenekon iddianamesinin ek delil klasörlerinde yeraldı. Ergenekon'un darbe hazırlıklarını ele aldığı Kent Otel toplantılarıyla ilgili savcıların sorularına cevap veren Şenel ilginç ayrıntılar verdi. Kent Otel Toplantıları'na 3 ya da dört kez katıldığını anlatan emekli Tümgeneral Şenel, oluşumun bir 'önder'i olmadığını söyledi. Ancak şenel Ergenekon sanığı, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk gelmeden hiçbir zaman toplantılara başlanılmadığını anlattı.

HASTA OLSA İPTAL OLURDU

Şenel, Selçuk'un rolüyle ilgili şöyle konuştu: “İlhan Selçuk Gelmeden toplantıya başlanılmazdı. Bu toplantılar İlhan Bey'in durumuna göre olurdu. İlhan Bey hasta olduğu günleri değişebiliyordu. Ben da sonra burada konuşulan konuların benden daha alt seviyedeki insanlar tarafından gündeme getirilmesi ve genelde bilinen şeyler olması nedeniyle sıkıldım ve bir daha gitmeme kararı aldım. Ben en çok 2008 Şubat ayında katıldım. Mart ayında İlhan Selçuk gözaltına alındıktan sonra bu toplantılar yapılmadı ve grup dağıldı. Bir ara İlhan Selçuk, Engin Aydın'ı aramış, toplantıları Ocak 2009'dan itibaren devam ettirelim, sanki biz illegal iş mi yapıyorduk gibi algılanmasın diye toplantılara devam etme kararı almış. Engin Aydın bana söyledi. Ben de kendisine Allah aşkına bu işleri bırakın dedim ve katılmayacağımı söyledim.”

KİMLER KATILIYOR?

Şenel sorguda, Kent Otel toplantılarına katılanların isimlerini de verdi. Şenel, “Hatırlayabildiğim kadarıyla toplantılara emekli Orgeneraller Hurşit Tolon, Mehmet Şener Eruygur, gezeteci Emin Çölaşan ile eşi Tansel Çölaşan, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gazeteci Mustafa Balbay, Mümtaz Soysal, Engin Aydın, Yücel Yener ve emekli subaylar katılıyordu” dedi.

Paşa da şaşırdı

Ergenekon savcıları emekli Tümgeneral Erdal Şenel'e halka açık dediği Kent Otel toplantılarında alınan karar ve tartışılan konuların, katılan gazeteciler dahil her hangi bir medyada neden yer almadığını da sordu. Şenel bu soruya şu karşılığı verdi: “Bu konu şu an bana da ilginç geldi. Maalesef bu konular hiç yazılı ve görsel medyada haber olarak yer almadı. Ben görmedim.” Savcılar Şenel'e Ergenekon sanığı Prof. Dr. Haberal'ın Patalya Otel'deki toplantılarını da sordu. Şenel ise bu toplantılardan haberi olmadığını söyledi.

ERGENEKON KORKUNÇ YAPI

Şenal savcılık sorgusunda “Emniyette belgeleri incelediğimde korkunç bir yapı olduğunu fark ettim. Ancak bu örgütle uzaktan yakından alakam yok” dedi.

Yeni Şafak

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar