GÜNÜN MUHABİRİ

İlhami Işık

'Balıkçı'

İlhami Işık
GAZETECİLER.COM - Günün muhabiri köşesinde kimi zaman muhabir olmayan isimleri, gazete yönetimlerini de konuk ediyoruz.  Ancak bugün hepsinden farklı bir isim yer alacak. İlhami Işık... Nam-ı diğer "Balıkçı".

Taraf gazetesi onu bize "Balıkçı" olarak tanıtmıştı. Balık tuttuğu için değil. Görüşmeler bir balık lokantasında yapıldığı için... Hem Kürt hareketini hem de devleti çok iyi bilen, çeşitli dönemlerde İmralı ile devlet arasında arabuluculuk yapan, birçok olayı daha olmadan öngören ve açıklayan İlhami Işık ile Yıldıray Oğur görüşmüştü.

Işık'ın kimliğini deşifre eden ise Akşam yazarı Nagehan Alçı olmuştu. Öcalan'ın 'Balıkçı'yla ilgili  'Bu adamın bizimle bir ilgisi yok. Adeta bir şarlatan! Söylediklerini ciddiye almak yanlış!' dediğini elindeki istihbarat notundan aktaran Alçı o güne kadar yüzü medyaya hiç yansımamış olan Işık'ın istihbarat örgütlerindeki fotoğraflarını da yayınlamıştı.

Işık, İmralı ile görüşmelerin yeniden başladığı ve Paris'te üç PKK yöneticisi kadının öldürüldüğü şu günlerde yeniden gündemde. Örneğin dün Radikal'den Ezgi Başaran konuştu onunla. Bugün ise ilginçtir iki gazetenin birden manşetinde: Vatan'da Mine Şenocaklı, Taraf'ta ise Kurtuluş Tayiz ve Dicle Baştürk  onunla yaptıkları röportajları yayınladı.

Hepsine hemen hemen aynı şeyi söylemiş Balıkçı. "Paris'teki infazlar Suriye istihbaratı ve Fransız Derin Devleti'nin işi olabilir..."

Bize ise, gazete manşetlerinde bu kadar çok yer bulabilen bu ismi "günün adamı" olarak ilan etmekten başka yapabilecek bir şey kalmadı...
ÇOK OKUNANLAR