DİZİ DÜNYASI

Leyla ile Mecnun bu hafta çok sıkı!

'Leyla ile Mecnun' 100. bölümüyle 27 Mayıs Pazartesi akşamı TRT1 ekranlarına yeni isimlerle geliyor.

Leyla ile Mecnun bu hafta çok sıkı!

'Leyla ile Mecnun’un 100. bölümünde Emrah Serbes, Murat Menteş, Murat Uyurkulak, Metin Üstündağ, Orhan Ölmez ve Ceza konuk olarak yer alacaklar.

Kireçburnu 100 yıl önce neyden kurtuldu?

Leyla ile Mecnun 100. Bölümüyle 27 Mayıs Pazartesi akşamı TRT1 ekranlarında seyirciyle buluşuyor. Kireçburnu'nun kurtuluşunun 100. yılının kutlandığı bu bölümde, karakterler geçmişe giderek 100 yıl önce Kireçburnu'nda yaşananları öğrenecek. Bir yandan Hidayet'i tekrar sağlığına kavuşturmaya çalışan bir yandan da Leyla'yla yeniden arasını düzeltmeye çalışan Mecnun, ekibi toplayarak büyük bir maceraya girişecek. Bütün mahalle 100. yıl anısına kutlamalarda bulunurken, Kireçburnu Çakalları kendilerini 1914İstanbul'unda farklı serüvenlerde bulacak. Ceza, Orhan Ölmez, Emrah Serbes, Murat Menteş, Murat Uyurkulak‘ın katılımıyla büyük bir coşku havasında geçen bölüm, bir çok süprizi de içinde barındırıyor.

100. bolum için 14 yaşındaki Bilal Yiğit İnal 'Leyla ile Mecnun' kahramanlarının kukları ile stop motion yaptı. Bilal’in kuklalarla yaptığı stop motionlar bu bölümde yayınlanıyor.

Leyla ile Mecnun hayranı Bilal Yiğit İnal’in hikayesi kendi cümleleriyle şöyle:

1999 yılında istanbul'da doğdum. Küçüklüğümden beri sanatla uğraşırım. 2 yaşımda resim çizmeye başladım. Yan flüt, klavye ve gitar çalıyorum. 4 yıldır karikatür yapıyorum. 2011 yılının yaz tatilinde Leyla ile Mecnun dizisinin bir bölümünü izlememle hayranı oldum. Dizinin karakterlerinin minik figürlerini yapmaya başladım. Birkaç hafta sonra dizinin setine gitme fırsatı buldum. Maketlerime oyuncular ve hayranlar tarafından ilgi görülünce bu işi ilerletmeye karar verdim. Karakterleri arttırdım, maketimi geliştirdim ve tekrar sete gittim. Sette dizinin yönetmeni Murat Onbul'un maketlerimi görünce bunlarla stop motion yapılsa çok güzel olur dedi. İşte her şey o anda başladı.Yaklaşık 2 ay boyunca stop motionı araştırdım. Yeterli bilgiye sahip olduğumda da bir kukla yaptım. Sonra bir tane daha. Bir tane daha... Her hafta sete gitmeye başladım. Sürekli olarak çalışmalarımı ilerlettim ve dizinin bazısahnelerinin stop motion halini çektim. Oyuncular bana çok destek sağladı. Bir gün dizide Erdal Bakkal karakterini oynayan Cengiz Bozkurt Onur Ünlü'ye benim çalışmalarımı göstermiş. Beni görüşmeye çağırdılar. Stop motion işinin taslağını yaptık. Yaklaşık bir buçuk ay sonra bana 100. Bölüm senaryosundan bir parça yolladılar. O sahnede karakterler benim kuklalarıma dönüşüyorlardı. Hemen sahneyi çekip teslim ettim ve 27 Mayıs'ta da 100. Bölümde benim çektiğim sahne kullanıldı. Anladım ki bir işte başarılı olmak için sabır ve kararlılık gerekiyormuş. Ben 2 yıl boyunca hiç durmadan kendimi geliştirdim ve bu işe emek verdim. Emeğimin karşılığını da aldım, en sevdiğim dizide benim çektiğim sahne kullanıldı.

'Leyla ile Mecnun' 27 Mayıs Pazartesi günü 22.40'da TRT1 ve TRT1HD ekranlarında yayınlanacak.

ÇOK OKUNANLAR