RÖPORTAJ

Levent Gültekin'den çok farklı Hakan Fidan yorumu

Gültekin'e göre Fidan, 'Recep Tayyip Erdoğan dairesi'nden 'AK Parti Dairesi'ne geçti. Bunun sebebi ise çözüm süreci ya da Suriye ile ilişkiler olabilir.

Levent Gültekin'den çok farklı Hakan Fidan yorumu
GAZETECİLER.COM - Hakan Fidan'ın MİT başkanlığından istifa ederek milletvekilliği için aday olmasını AKP'yi iyi bilen gazetecilerden Levent Gültekin, 'daire değişikliği' yorumunu yaptı.

Gültekin'e göre Fidan, 'Recep Tayyip Erdoğan dairesi'nden 'AK Parti Dairesi'ne geçti. Bunun sebebi ise çözüm süreci ya da Suriye ile ilişkiler olabilir.

Gültekin'in Evrensel gazetesinden Serpil İlgün'ün sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olmasını değerlendiren İnternethaber.com yazarı Levent Gültekin, Fidan'ın artık 'Erdoğan dairesi'nden çıktığını söyledi.

Evrensel gazetesine konuşan Levent Gültekin'in açıklamalarının ilgili kısmı şöyle:

Davutoğlu mu müdahale ediyor?

“Davutoğlu, bir operasyon çekiyor” değil bence. İktidar çevresine yakın arkadaşlardan aldığım bilgilerle şunu söyleyebilirim; Hakan Fidan, bu otoriter yapıyı, bu tarzı artık taşıyamaz hale geldi. Ve gitti Davutoğlu’na dedi ki, “Ben buradan ayrılmak istiyorum, bana destek ol.” Bu tip pozisyonlarda olan insanlar, sadece MİT makamını kast etmiyorum, böyle bir dava üzerinden birliktelik kurmuş insanlar, kolay kolay kapıyı vurup gitmezler. Bir yumuşak geçiş ararlar. Hakan Fidan meselesinde de öyle olduğunu tahmin ediyorum. Hakan Fidan, “Yürütemiyorum, sahip çıkın, ben de buraya geleyim” dedi. Yani kırmadan, dökmeden bir geçiş yapmak istediler fakat Cumhurbaşkanı o kırmadan dökmeden geçişe müsaade etmedi, az da olsa kırıp döktü.

Fidan’ın istifası ve başbakanlıktan bakanlığa kadar çeşitli pozisyonlarda isminin geçmesi, sözünü ettiğiniz yumuşak geçişe uyuyor mu peki?

Bence uyuyor. Hakan Fidan’ın MİT’teki pozisyonu güçlü bir pozisyon. Yumuşak geçiş, böyle bir pozisyondan daha aşağı bir makama geçmektir. O da bakanlıktır. Böylece AK Parti dairesinin içinde kalmış oluyor ama Tayyip Erdoğan’ın doğrudan etkin olduğu dairenin de dışına çıkmış oluyor.

ÇOK OKUNANLAR