KARİKATÜR

Leman'ın Davutoğlu'nun kızı kapağı tepki çekti

Haftalık mizah dergisi Leman, Başbakan Davutoğlu'nun kızı Hacer Büke Davutoğlu'nu yeni sayısının kapağında çizince Twitter'da büyük tepki çekti.

Leman'ın Davutoğlu'nun kızı kapağı tepki çekti
Haftalık mizah dergisi Leman, son sayısında kapağına hafta sonu Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yalanlanan Başbakan Davutoğlu'nun kızıyla ilgili  haberi taşıdı.

İşte Leman'ın o kapağı:

Deneme

Leman, Başbakan Davutoğlu'nun kızı Hacer Büke Davutoğlu'nu yeni sayısının kapağında çizince Twitter'da büyük tepki çekti.

Leman'ın kapağına yönelik tepkilerden bazıları şu şekilde oldu:

Adil Veysi Sonkaya ‏@VeysiSonkaya
"Başbakanın küçük kızı için hazırlamış olduğunuz karikatür gerçekten utanç verici. Kim olursa olsun yapılmamalıydı!" @lemandergisi

Fatih Tezcan ‏@fatihtezcan
2X2=Atatürk yazan bir Kemalist kız veya 2X2=Lenin yazan bir Komunist kız böyle çizilse nasıl yuhlayacaksam, öyle yuhladım. @lemandergisi

Yaşar Taşkın Koç ‏@yasartaskinkoc
Leman dergisi toplam muhalefetin kristalize hali aslında. Bütün durumun da özeti. Sonsuza kadar mağlubiyetin de garantisi. Kendileri bilir.

Servet Yanatma ‏@syanatma
Leman'ın Davutoğlu karikatürü maksadını aşmış. Kızının böyle çizilmesi açık şekilde din ve başörtüsü düşmanlığı.

Yaşar Özer ‏@yasarozerr
Babasına vurmak için bir çocuğu bu şekilde resmetmek hiçbir kitaba sığmaz. @lemandergisi ahlaksızlık yapmış.

Başbakanlık: Öğrencinin görmek istemesi normal

Leman'ın referans aldığı Cumhuriyet Gazetesi haberinde Davutoğlu'nun 9. sınıf öğrencisi kızı Hacer Büke Davutoğlu'nun, matematik sınavından düşük not alınca öğretmenden sınav kağıdını istediği ve araya okul müdürünün de girdiği ifade edilmişti. İddiaya göre; sınav kağıdını vermeyen öğretmen, daha sonra kağıdın kopyasının alınmasına izin verdi. Gazete, bir süre sonra öğretmenin sınıftan alındığını, yerine okula yeni atanan müdür yardımcısı ve matematik öğretmeninin görevlendirildiğini iddia etmişti.

Başbakanlık Basın Müşaviri Osman Sert ise konuyla ilgili şunları söylemişti: "İddia edildiği gibi sayın Başbakanımızın kızı Hacer Büke Davutoğlu'nun bir derste düşük not almasının ardından bir aile yakını ya da özel öğretmen tarafından okula gidilmesi, sınav kağıdının görülmek istenmesi hiçbir şekilde söz konusu değildir. Sınavdan sonra dersin öğretmeniyle bu yönde hiçbir görüşme yapılmamıştır. Sadece her öğrencide olduğu gibi Hacer, düşük not aldığı kağıdını görmek istemiştir ki bu da son derece normaldir."

ÇOK OKUNANLAR