GÜNDEM

Öldürülen gazetecinin oğlu Ekşi'den davacı!

Oktay Ekşi'nin Hürriyet Başyazarı olduğu sırada babasını hedef gösterdiğini ileri süren Ferhat Parlak suç duyurusundan bulundu.

Öldürülen gazetecinin oğlu Ekşi'den davacı!
GAZETECİLER.COM - Diyarbakır Silvan ilçesinde faili meçhullarla ilgili kitabı yayınlandıktan sonra 2004 yılında öldürülen gazeteci Yaşar Parlak'ın oğlu Ferhat Parlak, dönemin komutanlarından Çevik Bir ile CHP Milletvekili Oktay Ekşi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ferhat Parlak, Çevik Bir'in eylem planı kapsamında hedef gösterdiği gazeteciler arasında babasının da olduğunu, Oktay Ekşi'nin de Hürriyet Gazetesi'nde köşe yazısı yazdığı dönemde basın yoluyla babasını hedef gösterdiğini iddia etti.

Diyarbakır Adliyesi önünde suç duyurusunda bulunmadan önce gazetecilere açıklama yapan Ferhat Parlak, babasının 1990-2004 yılları arasında Silvan ve çevresinde yaşanan faili meçhul cinayetleri aydınlatan kitap yayınladığını hatırlattı. Parlak, kitap yayınlandıktan 3 ay sonra babasının infaz edildiğini savundu. Parlak, sözlerine şöyle devam etti: "Rahmetli babamın, 1990 ve 2004 yılları arasında Silvan'da yaşanan failli meçhul cinayetleri içeren Hizbullah ve JİTEM cinayetlerini deşifre eden kitabı çıktı. Kitap çıktıktan birkaç gün sonra yasaklandı ve satışı durduruldu. Kitabı tam olarak piyasaya girmeden yaklaşık 3 ay sonra 18 Ağustos 2004'te Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Selahaddin-i Eyyubi Camii avlusunda banklarda otururken ensesine sıkılan tek bir kurşunla öldürüldü."

Yıllarca hukuk mücadelesi verdiğini ve katillerin halen ortalıkta dolaştığını belirten Parlak, "7 yıldır verdiğimiz hukuk mücadelesi neticesinde babamın katilleri henüz bulunamadı. Yaşar Parlak cinayeti 17 bin 500 cinayet gibi kayıtlara faili meçhul olarak geçti. Benim babam Kürt sorununu desteklediği için öldürüldü. Hukuk devleti diyorsak, hukukun üstünlüğünden söz ediyorsak, Avrupa standartlarını önemsiyorsak o zaman bütün darbelerin ve faili meçhullerin hesabını sormak gerekir." diye konuştu.

Eski Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir'in görevdeki askerlerle işbirliği yaptığını iddia eden Parlak, babasını hedef gösterenler hakkında suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi. Parlak daha sonra adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.

(CİHAN)

ÇOK OKUNANLAR