RÖPORTAJ

Lale Mansur: 'Atatürkçü'yüm' diyenler dindar insanları aşağıladı

Sabah gazetesine konuşan oyuncu Lale Mansur: "Bugün yaşadıklarımızda geçmişte yapılan bu hataların çok büyük etkisi var” dedi.

Lale Mansur: 'Atatürkçü'yüm' diyenler dindar insanları aşağıladı

Oyuncu Lale Mansur, Türkiye’de kendini “Atatürkçü” olarak tanımlayan kişilerin birçok hata yaptığını söylerken buna örnek olarak da “dindarları aşağılamayı” gösterdi. Mansur, "Bugün yaşadıklarımızda geçmişte yapılan bu hataların çok büyük etkisi var” dedi.

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a konuşan Mansur, "Dedeniz, Çanakkale'de Atatürk'ün silah arkadaşı Servet Paşa. Korgeneral olarak emekli olmuş babanız da kurtuluş mücadelesinin önemli isimlerinden Hüsrev Gerede'nin yeğeni. Ailenizde böyle Atatürk'ü yakından tanıyan kişiler olması sizin ona bakışınızı nasıl etkiledi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

"Dünyada Atatürk kadar tarihi şahsiyet olarak bu kullanılan başka bir kişi var mı bilmiyorum. Bu ülke için çok önemli şeyler yaptı ama tapmak ayrı bir durum. Bugün kendini 'Atatürkçü'yüm' diye tanımlayan birçok kişi aslında son derece tutucu. 'Ben Atatürkçüyüm' diyenlerin geçmişte yaptığı birçok hata var aslında. Mesela 'Atatürkçü'yüm' diyenler geçmişte dindar insanları aşağıladılar, 'Başörtüsünden dolayı bunlar üniversiteye gidemez' dediler. 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası yapıp sonra kızlar üniversiteye gelince de 'Başörtülüler otursun, diğerleri devam etsin' dediler. Çok tutarsız bir durum bu. Bugün yaşadıklarımızda geçmişte yapılan bu hataların çok büyük etkisi var. Bu yapılan hatalar bumerang gibi bize geri dönecekti ve döndü. Ve bunun Atatürk'le hiçbir alakası yok, bunu da belirtmek isterim.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum