GÜNÜN MUHABİRİ

Kıvanç El

Milliyet

Kıvanç El

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Haber TV'de katıldığı programda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Pensilvanya'ya ailesiyle beraber geldiğini, Fethullah Gülen'le yemek yeyip çay içtiğini söyleyince siyasetin gündemi bir anda altüst olmuştu.

Davutoğlu, Pensilvanya'ya gittiğini bugün Milliyet'e verdiği özel demeç ile kabul etti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2013'te ABD Pensilvanya'da Fethullah Gülen'le yaptığı son günlerde gündeme getirilen görüşmesinin detaylarını, gerekçesini ve nedenlerini
ilk kez anlattı.

Gülen'i, Eylül 2013'te, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ile o tarihte Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde ziyaret ettiğini belirten Davutoğlu, "Elimizde istihbarat raporları var, neyi hedeflemekte olduklarını görüyorduk. Dışarıda ne çevirmekte olduğunu biliyorduk. Son bir hamle, çağrı yapmak istedik. Fırtına gelir ya, hissedersiniz... Meşruiyet çizgisi içinde kalınması ve Türkiye'ye dönmesini istedik" dedi.

Erdoğan'ın 2013 yılı Mayıs ayında Gülen'e "dön" çağrısı yaptığını anımsatan Davutoğlu, "Bunu iyi niyetimizle yaptık, sivil toplum alanında tutabilir miyiz diye yaptık. Yurtdışında örgütlenerek başka istihbarat ya da dış ülkelerin tesiri altında olan bir yapıya dönüşmüş olmaları konusu vardı. Onun için Türkiye'ye davet ettik" dedi. Gülen'in kendisine "Şimdi vakti değil" yanıtı verdiğini belirten Davutoğlu, "Bugün anlıyorum ki, 'Şimdi değil' demekle Aralık ayındaki darbeyi bekliyormuş. Humeyni'nin İran'a döndüğü gibi dönecekti" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Milliyet ekibini önceki gün gerçekleştirdiği Artvin ve Rize mitinglerinde ağırladı. Davutoğlu, mitinglerin ardından Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan ve Başbakanlık Muhabiri Kıvanç El'in sorularını yanıtladı.

Kıvanç El, Başbakan Davutoğlu'nun Pensilvanya ziyaretini anlattığı bu özel haberi ile günün muhabiri oldu.

Deneme

ÇOK OKUNANLAR