KARİKATÜR

Kutlukhan Perker, Penguen'den ayrıldı! İşte nedeni

Penguen dergisinin çizeri ve Türk Mucizesi isimli çizgi roman dergisinin kurucusu M.Kutlukhan Perker Penguen dergisinden ayrıldı.

Kutlukhan Perker, Penguen'den ayrıldı! İşte nedeni
Penguen dergisinin çizeri ve Türk Mucizesi ve Harakiri isimli çizgi roman dergilerinin kurucusu, diken.com.tr ve Hürriyet çizeri M.Kutlukhan Perker, Penguen dergisinden ayrıldı.

Destek Yayınlarının sahibi Yelda Cumalıoğlu ile birlikte KaraKarga isimli yeni bir çizgi roman yayınevi kuran M. Kutlukhan Perker, yayınlayacağı uluslararası çizgi romanların yanı sıra hazırlanacak yerli yapım çizgi romanlara da odaklanmak niyetiyle bu kararı aldı.

KaraKarga, ana dalga çizgi romanlar ve süper kahraman tarzlarından uzakta kalarak spesifik olarak alternatif, bağımsız ve edebi çizgi romanlar yayınlayacak.

KaraKarga'nın Türk çizgi roman okuyucuları için ilk büyük sürprizi ise dünyaca ünlü ABD'li çizer Daniel Clowes'un kitaplarını Türkiye'ye getirmesi...

Clowes'un daha once Ghost World ve Art School confidential isimli çizgi romanları sinemaya da uyarlanmış, Ghost Wold'le en iyi senaryo dalında Clowes'a Oscar adaylığı da getirmişti.

ÇOK OKUNANLAR