MEDYA KÖŞESİ

Kurtuluş Tayiz ilk yazısını kaleme aldı

"Gezi’yle birlikte başlayan, Lice’ye uzanan olayları bazı yazarlarımızın büyüsüne kapıldığı gibi ben de “demokrasi rüzgârı” olarak görmek ve değerlendirmek isterdim. "

Kurtuluş Tayiz ilk yazısını kaleme aldı
GAZETECİLER.COM - Oral Çalışlar'ın istifaya zorlanması sonrasında Taraf'tan istifa eden Kurtuluş Tayiz, TMSF'nin el koyduğu Akşam gazetesinde ilk köşe yazısını yazdı. 

Gazetede aynı zamanda yazı işlerinde görev alacak olan Tayiz, ilk yazısına Gezi, Lice ve beyaz Türkler başlığını koydu ve şunları yazdı:

"Akşam'da başlarken tek kaygım işte bu gerçekleri ıskalamamak. Dilim döndüğünce, bütün aklımla, yüreğimle okuyucuya doğruları anlatmaya çalışacağım. 

Gezi’yle birlikte başlayan, Lice’ye uzanan olayları bazı yazarlarımızın büyüsüne kapıldığı gibi ben de “demokrasi rüzgârı” olarak görmek ve değerlendirmek isterdim.  

Fakat bu, önce kendi aklıma, sonra da okuyucuya ihanet etmek olurdu. 
Gezi salt “demokratik isyan” olsaydı, eyvallah! 

Olay başlar başlamaz oyunun aktörleri değişti, yeni siyasal amaçlar belirlendi. 
Gezi’nin arkasına sığınarak, sokağın şiddetini kullanarak seçilmiş hükümeti, Başbakan’ı vesayet altına almaya çabaladılar/çabalıyorlar. 

“Kral çıplak” diyerek Gezi’nin arkasına ışık tutan isimleri ise “komplo teorisi” kurmakla suçlayıp aptal konumuna düşürmek istiyorlar. 

Bu sürecin bütün siyasi kodları, Gezi rüzgârıyla barışı vurmak üzerine kurulu. Oysa beyaz Türkler ve beyaz liberaller bizleri böyle olmadığına inandırmaya çalışıyorlar. 
İkna siteleri kurup, gece yarılarına kadar hazır beklettikleri nöbetçi sosyologlarla 28 Şubat’ın, Cumhuriyet mitinglerinin yeni bir kopyası olan bu ulusalcı kaosu, “demokratik devrim”olarak topluma yutturmaya çalışıyorlar. 
-
Gezi’de “haysiyet savaşı” verildiğini savunan solcu ve beyaz liberaller; kusura bakmayın ama bunun, içine girdiğiniz haysiyetsiz ilişkileri örtebileceğini hiç sanmıyorum. 

Kapalı kapılar ardında iş tutanların, şebeke halinde seçilmiş hükümete karşı tertipler hazırlayanların, sokağın gücünden faydalanarak Başbakan’ı devirmeye girişenlerin demokratik meşruiyeti olamayacağı gibi haysiyeti de olamaz.  
ÇOK OKUNANLAR