DİZİ DÜNYASI

‘Kurtlar Vadisi’ ekibine izleyici önerisi

Televizyon izleyicisi artık önüne ne konulursa izlemiyor, aksine yapımcılara yeni projeler ve senaryolar da önerebiliyor!

‘Kurtlar Vadisi’ ekibine izleyici önerisi

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, Yüksel Aytuğ, okurların ve izleyicilerin artık eleştirmekle kalmayıp proje de ürettiğini belirtti..

Yüksel Aytuğ, bu yönde kendisine gelen bir okur mektubunu yayınlayarak Kurtlar Vadisi senaristlerini uyardı..

İşte Yüksel Aytuğ'un bugünkü yazısından bir bölüm:

‘Kurtlar Vadisi’ ekibine izleyici önerisi

Okurlarımız artık sadece dizi ve program eleştirisi yapmakla yetinmiyor, proje de üretiyorlar. Köşemizin daimi takipçilerinden Doruk Şahin'in de 'Kurtlar Vadisi' ekibine yardımcı olacağını düşündüğü önerileri var. Hatta tüm dizi sektörüne yönelik 'Yabancı oyuncu transfer ediyoruz da neden yabancı senarist getirmiyoruz' diyecek kadar da rutinden sıkılmış:

"Değerli Yüksel Ağabey, 'Kurtlar Vadisi'nin yapımcısı, 'Şubat ayında ekranlarda olacağız' demişti.
Kısmet olmadı. Gün geçmiyor ki Necati Şaşmaz ve şirketiyle alakalı haberler çıkmasın.

Ben haberlerin içeriğiyle ilgili değil de dizinin geleceği ile ilgili aklımdakini paylaşayım istiyorum, belki bir faydam dokunur.
Necati Şaşmaz bu işe ilk başladığında, yanında usta oyuncular vardı. Dizide bugüne kadar efsane rollerde olanların çoğu, 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' başta olmak üzere farklı dizilerde başarılı işlere imza atıyorlar. Peki ne oldu da 'Kurtlar Vadisi' dizisi son bölümlerinde eski tadı vermemeye başladı? 'Polat'ın yanında yer alan 'Abdülhey' ve 'Memati' ayrıldı. İzleyici de 'Bir kahramanın kolu kanadı yoksa ondan hayır gelmez' dedi. Ayrıca diziye çok gereksiz karakterlerde oyuncular eklendi. Senaryo konusunda çok ciddi sorunlar yaşadılar.

'Cahit' ve 'Polat Alemdar' yazıp oynadılar ama başarılı olamadılar. Uzun zamandır ekranlarda yoklar. 'Nasıl eski günlere döneriz?' diye düşünüyorlar.
Şahane bir fikrim olacak: Necati Şaşmaz 'Vadi' ismine takılıp kalmış durumda. Bence daha farklı bir senaryo ve yabancı aksiyon dizilerinden bir uyarlama ile ekranlara dönebilir.

Özgü Namal yerine eşiyle oyunculuk yapabilir, Bence eşi ön planda, kendisinin arka planda olduğu güzel bir aksiyon dizisi olabilir. Kendisi de mesleğe başladığında eşi gibi tecrübesi yoktu. Tabii ki görüntü yönetmeni ve çok iyi bir yönetmen ve senarist gerek.

Dizide, yurt dışından oyuncular boy göstermişti zamanında.
Peki yabancı oyuncu hakkımız var da, yabancı senarist neden yok? Yurt dışından çok iyi bir senarist getirse mesela, daha iyisini yapabilir diye düşünüyorum.
Necati Şaşmaz, şu an dizi yapmak istiyorsa yapılmayanı yapmak durumunda.
Yoksa reyting canavarına karşı koyamaz.

'Cahit' hem oynayıp hem yazamıyor, kendisi de öyle. Necati Şaşmaz eğer tekrar ekranlara dönmek istiyorsa çok güçlü bir dizi yapmalı, başka çare göremiyorum."

Yüksel Aytuğ'un yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar