GÜNDEM

Kültür Turizm ve Medya Çalıştayı Hatay'da yapıldı

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un da katıldığı Kültür Turizm ve Medya Kurultayı Hatay’da gerçekleşti.

Kültür Turizm ve Medya Çalıştayı Hatay'da yapıldı

Birçok gazeteci, yazar, sivil toplum örgütü ve akademisyenin katıldığı Kültür Turizm ve Medya Kurultayında Hatay’ın kültürel zenginlikleri konuşuldu.
Üç bölümden oluşan panelde Hatay’ın kültür ve turizmle ilgili meseleleri masaya yatırıldı.

İnternethaber Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık oturum başkanlığını yaptığı panelin birinci bölümüne katılan konuşmacılar arasında Mehmet Acet - Kanal 7, Emin Pazarcı - Akşam Gazetesi, Yusuf Ziya Cömert - Karar Gazetesi, Melik Yiğitel - Kanal 24 yer aldı. 

Bir Kardeşlik Modeli Hatay’ın ele alındığı oturumda Hatay’ın bin yıllardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığına vurgu yapılarak, kilisesi, havrası, camisiyle farklı dinler ve etnik kimliklerin bir arada barış içinde yaşayabildiği bir şehir olmasına dikkat çekildi.

Ortak tarih ve ortak kültürün harmanlandığı medeniyet şehri Hatay’ın farklılıkların zenginliği ve geçmişten gelen birlikte yaşama geleneğiyle örnek bir şehir olduğu belirtildi.

2. bölümde konuşmacılar dünyada küresel barış ve Hatay konusu üzerine değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere, Amerika, Fransa, Avrupa ülkelerinde ciddi ayrışmalar görüldüğünü ve orada İnsanları bir arada tutan şeyin para ve fiziksel şartlar olduğuna dikkat çekildi. Türkiye’yi ve Hatayı bir arada tutan şeylere bakıldığında dünyaya küresel barışın tesisi konusunda iyi bir örnek olduğu söylendi.

Hatay’ın bölgenin güvenliğinin temini için büyük öneme sahip olduğu vurgulandı.

İkinci bölüme katılan konuşmacılar arasında Mustafa Şen - Araştırmacı Yazar (Oturum başkanı) Hasan öztürk - Yeni Şafak Gazetesi İvan Staradupsev - Rus-Tur Derneği Serdar Arseven - Milat Gazetesi Nur Özkan -Daily Sabah yer aldı.

3. Bölümde Hatay’ın değerlerinin dünyaya tanıtılması için medyanın rolüne işaret edilirken Deniz Zeyrek Kars Doğu Expresi örneğini anlattı.

Üçüncü bölüme katılan konuşmacılar arasında Hüseyin Yayman – Hatay Milletvekili (Oturum başkanı) Sevilay Yılman- Haber Türk Gazetesi Deniz Zeyrek - Sözcü Gazetesi Bülent Aydemir - Haber Türk TV Hacı Yakışıklı - Akit Gazetesi yer aldı...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar