TV HABER

Kürtler yeteneğini sergilemeye davetli

İki yıldır Erbil merkezli Zagros TV'de yayımlanan Kürtçe yetenek yarışması 'Min Ciyawazim'in (Ben Farklıyım) çekimleri bu kez Türkiye'de yapılıyor

Kürtler yeteneğini sergilemeye davetli
GAZETECİLER.COM - İki sezondur Kuzey Irak merkezli Zagros TV 'de ekrana gelen Kürtçe yetenek ve eğlence programı 'Min Ciyawazim', bu kez Türkiye 'de çekiliyor.

Şarkı, tiyatro, sihirbazlık, enstrüman, akrobasi, taklit, dans, spor, komedyenlik vb. dallarda yeteneği olanların katılımına açık olan yarışmanın ön elemeleri İstanbul , Erbil, Diyarbakır , Mersin , Batman , Tunceli ve Van başta olmak üzere Kürtlerin yoğun yaşadığı 13 şehirde yapılacak. Radikal'den İpek İzci, İstanbul'dan canlı yayınla gerçekleşecek yarışma finaliyle ilgili,  yapımcılar Fırat Kurtcebe ve Abdurrahman Macit ile konuştuk...

Kurtcebe ve Macit, evvelden Irak Kürdistanı'nda yapılan yarışmanın üçüncü sezonda Türkiye 'de yapılacak olmasının nedenini; uydu üzerinden izlenebilen Zagros TV 'nin İstanbul 'daki prodüksiyon kalitesini istemiş olması olarak gösteriyor.

Ön elemeler 1 Eylül'de İstanbul 'da başlıyor ama ekip, sosyal medyada bilinirliklerini arttırmak için 15 günlük bir es verecek. Bu sürede Twitter , Facebook ve YouTube'ta program görüntüleri paylaşılacak. 15 Eylül'de de diğer şehirlerdeki ön elemelere geçilecek. Birinci, jüri üyelerinden ve seyirciden gelecek SMS'lerle belirlenecek. Büyük ödül ise şimdilik sürpriz!

Jürinin en öne çıkan ismi çağdaş Kürt müziği sanatçısı Xêro Abbas. Abbas'a, Rewşan Çelîker ve Hekîm Sefkan eşlik ediyor. Her programda bir Kürt aydını, siyasetçi veya şairi konuk etmek istediklerini belirten yapımcılara, en çok kimi konuk etmek istediklerini sorduğumuzda, "Ciwan Haco" ve "Sırrı Süreyya Önder " yanıtını alıyoruz. Ayrıca Hülya Avşar ve İsmail YK'ya da teklif götürmeyi düşünüyorlarmış.
Abdurrahman Macit, "Irak Kürdü, Suriye Kürdü, İran Kürdü, Türkiye Kürdü desek de her ülkenin kendince bir kültürü vardır. Biz dört farklı ülkenin kültürünü yansıtacağımız için Türkiye 'deki yetenek yarışmaları standardını aşacağımızı düşünüyorum" diyor.

"Kürtlerden her alanda yetenekli insanlar var. Biz de işte bu yarışmayla Kürtlerin diğer milletlerden farklı olmadığını göstereceğiz" diyen Fırat Kurtcebe ise özellikle Diyarbakır 'da modern dans yapan, enstrüman çalan insanların fazlalığının izleyiciyi şaşırtacağını söylüyor.

Başvurular için: www.minciyawazim.net


ÇOK OKUNANLAR