MEDYA KÖŞESİ

'Kürt kardeşlerimden özür diliyorum'

Ben, Türk bir aileye mensup, eli kalem tutan Müslüman bir kadın olarak, tüm Kürt kardeşlerimden özür diliyorum."

'Kürt kardeşlerimden özür diliyorum'
GAZETECİLER.COM  - Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, Şırnak Uludere'de 35 kişinin ölümüne devletin ve medyanın gerektiği kadar ilgi göstermediğini dile getirdiği yazısında "Şimdi otuz beş vatandaşımızın katili PKK olsaydı olabilecekleri düşünün" dedi ve "Bizi ilgilendiren masum insanların ölmüş olması değil; onların kimin öldürdüğü..." yazdı.

Kaplan "Ben, Türk bir aileye mensup, eli kalem tutan Müslüman bir kadın olarak, kendi adıma tüm yaşananlardan ötürü, yapabildiklerimin sınırlılığından ötürü başta cenazesi olan aileler olmak üzere tüm Kürt kardeşlerimden özür diliyorum. Yasınız yasımızdır. Unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

İşte Hilal Kaplan'ın "Özür diliyorum" başlığıyla kaleme aldığı yazısından satırbaşları:

"Şimdi otuz beş vatandaşımızın katili PKK olsaydı olabilecekleri düşünün. Cumhurbaşkanı resmî bir mesaj yayınlayıp baş sağlığı dileğinde bulunacaktı. Başbakan Erdoğan bir basın toplantısı sırasında daha önceki "Ciğerim yanıyor" açıklamasına benzer, duygulu bir konuşma yapacaktı. Medya tüm gelişmeleri "son dakika" olarak duyuracak, hadisenin adını "Irak sınırında operasyon" diye değil "Irak sınırında katliam" olarak koyacaktı. Bunların hiçbiri olmadı. Çünkü bizi ilgilendiren masum insanların ölmüş olması değil; onların kimin öldürdüğü...
(...)
Ben, Türk bir aileye mensup, eli kalem tutan Müslüman bir kadın olarak, kendi adıma tüm yaşananlardan ötürü, yapabildiklerimin sınırlılığından ötürü başta cenazesi olan aileler olmak üzere tüm Kürt kardeşlerimden özür diliyorum. Yasınız yasımızdır. Unutmayacağız, unutturmayacağız."
ÇOK OKUNANLAR