GÜNDEM

Kovulan yazarlar operasyonu nasıl yorumladı?

Akşam gazetesinden gönderilen yazarlardan sadece iki tanesi sosyal medyada operasyonu değerlendirdi. İşte o isimlerin Twitterda yazdıkları...

Kovulan yazarlar operasyonu nasıl yorumladı?
GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER) - Akşam gazetesinde 7 yazarın işine son verildiğini Türkiye GAZETECİLER.COM'dan öğrendi. Gazetenin genel yayın yönetmeni yazarlara işlerine son verildiğini tebliğ ettiği sırada, GAZETECİLER.COM da okurlarına hangi yazarların işlerine son verildiğini açıklıyordu.

Akşam'ın 7 yazarından sadece ikisi gazete ile ayrılıkları sonrasında sosyal medya aracılığı ile olayı okurlarına yorumladı.

O iki isim Serdar Akinan ve iletişim bilimci Ali Saydam oldu.

"TWİTTERDAN BAŞKA MECRA KALMADI
"

Akinan gazeteden kovulduğu kendisine tebliğ edildikten sonra Twitter'da hem birlikte çalıştığı arkadaşlarına veda etti hem de artık Twitter'da yazacağını duyurdu. İşte Akinan'ın mesajları:

Sevgili İsmail Küçükkaya Akşam yönetimi adına arayarak yazılarıma son verildiğini tebliğ etti.

Başta yazı işlerinin cefakar çalışanları olmak üzere aynı çatı altında olmaktan onur ve mutluluk duyduğum herkese teşekkürü borç biliyorum.
 

Mesleğimi icra edebileceğim bu mecradan başka yer kalmadı...:)

6 YILDA AKŞAM'DA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

İletişim uzmanı Ali Saydam ise kişisel Twitter hesabından çalışma arkadaşlarına veda etti:

İlk yazidan bu yana tam 6 yıl olmuş. Akşam'daki tüm arkadaslara şükran borçluyum. Çok şey öğrendim. Akşam'ın yolu açık olsun. 

DİĞERLERİ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Gazeteden gönderilen diğer isimler,  Nagehan Alçı, Burhan Ayeri , Cemalettin Taşçı, Turgay Şeren, Ahmet Çavuşoğlu ve Barış Bardakçı ise sessizliklerini en azından sosyal medyada koruyor.



ÇOK OKUNANLAR