MEDYA KÖŞESİ

Koru'yu Deniz Feneri için uyardılar

Taha Kıvanç mahlası ile yazan Fehmi Koru bugün köşesinde çok ilginç bir olayı ve kendisine anlatılma sebebini yazdı...

Koru'yu Deniz Feneri için uyardılar

GAZETECİLER.COM - Star gazetesindeki köşesinde Taha Kıvanç mahlasıyla kaleme aldığı bugünkü yazısında Fehmi Koru, son zamanlarda sık sık anlattığı bir anısını köşesine taşıdı.

CNN Türk'ün bir muhabirinin kendisine Deniz Feneri yetkililerini uyarması için ilginç bir olayı anlattığını yazan Koru, elindeki listede yer alan isimlere yanında taşıdığı çantadan çıkardığı bir deste parayı dağıtan kişinin kimliğini ve şimdi yargılanan Kanal 7 yöneticilerini bakın nasıl anlattı:

"Yıllar önce, o sıralar CNN-Türk’te yurtdışı haberler muhabiri olarak çalışan bir meslektaş, “Siz bu arkadaşları tanırsınız, uyarın” diyerek topluca gidilen Bosna-Hersek gezilerinden birinde cereyan eden bir olayı aktarmıştı:

Lobisinde bekleştikleri otelin girişindeki bir masada grup-dışı birinin oturduğunu ve masanın önünün de her geçen dakika genç yüzlerle kalabalıklaştığını görmüşler... Önüne gelenler, adama, isimlerini söylüyor, o da elindeki listede ismi bulunca yanına bir çentik attıktan sonra gösterişsiz bir çantadan çıkardığı bir demet parayı veriyormuş...

“Ne oluyoruz ya!” hayretine girmişler...

Sorunca şu gerçeği öğrenmişler: Gösterişsiz çantasında para dağıttığını gördükleri kişi Avrupa’daki Deniz Feneri örgütü yöneticilerindenmiş. Her ay Almanya’dan geliyor ve Bosna’da okuyan değişik milletlerden ihtiyacı olduğunu tespit ettikleri öğrencilere makul bir miktar bursu elden ödüyormuş...

O kadar... Ne imza, ne bir şey... Yüzlerce kişiye her ay yapılan burs ödemeleri...

Meslektaşın benden beklediği, örgüt yöneticilerine, “Şu işleri daha zarif bir biçimde, belgeleyerek yapın” tavsiyesinde bulunmamdı.

Almanya’daki Deniz Feneri e. V. örgütünün başına Alman istihbaratının yönlendirmesiyle çorap örülmesinden sonra, konuyu açan herkese, bu canlı tanıklığı anlatıyorum. Avrupa’nın hemen her ülkesinde, ABD’de ve Orta Asya cumhuriyetlerinde okuyan binlerce gence verdikleri bursların, o gençlerin kalması için satın aldıkları veya kiraladıkları binaların hesabını vermekte zorlanıyor Almanya’daki Deniz Feneri...

Daha önemlisi ise şu: Almanya’dakiyle aynı ismi taşıdığı için Türkiye’deki merkezin yöneticilerinin de, başlangıçta televizyonun Frankfurt’taki merkezinin bir bölümünü hizmetlerine tahsis ettikleri için Kanal-7 sorumlularının da başları ağrıyor..."

ÇOK OKUNANLAR