KİTAPLIK

Korsan kitapçı yayınevi sahibine bıçak çekti!

Destek Yayınları’nın sahibi Yelda Cumalıoğlu, metro çıkışı kendi kitabının korsanını gördü. Sonra olanlar oldu!

Korsan kitapçı yayınevi sahibine bıçak çekti!
GAZETECİLER.COM -

Destek Yayınları’nın sahibi Yelda Cumalıoğlu, metro çıkışı kendi kitabının korsanını gördü. Sonra olanlar oldu!

Yelda Cumalıoğlu, başına gelenleri Facebook hesabında şöyle anlattı:

“Dün Hacıosman metrosu çıkışında Azra Kohen'in Çi kitabının korsan tezgahında bandrolsüz olarak satıldığını gördüm. 18 yaşından küçük bir çocuk tezgâhın başında satış yapıyordu.

YAPTIKLARININ HIRSIZLIK OLDUĞUNU ANLATTIM

Çocuğa gittim ve yaptığının kanuna aykırı olduğunu, hemen tezgahını toplayıp gitmesini söyledim. Ve bu yaptıklarının hırsızlık olduğunu, bir kitabın hazırlanmasında yazandan, üretene, yayınlayana kadar yüzlerce kişinin çoluk, çocuk dahil ekmek yediğini söyledim. Ve atışmaya başladık zira korsancıların da masrafı çokmuş. 

BANA BIÇAK GÖSTERDİ

O sırada arkada pusuya yatmış yaşı daha büyük olan korsancı ağzı bozuk bir şekilde geldi ve bıçak gösterdi bana. Zannetti ki korkutur kaçırırım. Bir bıçak mı sindirecek beni yıllardır bu sektörde ne manevi şiddetlere maruz kalmışım! Üzerine gidince bu seferde gelen geçenler dahil oldu tartışmaya. Bir sanatçı geldi, o da korsandan mustarip!

RESİMLERİNİ ÇEKİP, POLİSE GİTTİM

Sonunda, satıcıların resmini çektim. Soluğu Tarabya karakolunda aldım ve şikayetçi oldum. Polisler derhal gittiler. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri göreceğiz...

Korsan kitap okumak, satmak, üretmek, vesile olmak kul hakkına girer, o iki kuruş malından, canından, kanından katbekat çıkar...”

ÇOK OKUNANLAR