KİTAPLIK

Korku Sineması Ansiklopedisi'nde yok yok!

Tuğrul Sezer'in hazırladığı Korku Sineması Ansiklopedisi, 60'lı yıllardan günümüze korku türüyle ilgili tüm ayrıntılara ulaşabileceğiniz kaynak bir kitap.

Korku Sineması Ansiklopedisi'nde yok yok!
Tuğrul Sezer'in hazırladığı Korku Sineması Ansiklopedisi, 60'lı yıllardan günümüze korku türüyle ilgili tüm ayrıntılara ulaşabileceğiniz kaynak bir kitap.

Ansiklopedi'de John Carpenter'dan Dario Argento'ya; George Romero'dan Wes Craven'a; Mario Bava'dan Brian De Palma'ya; Alfred Hitchcock'dan Lucio Fulci'ye korku ve gerilim filmlerinin marka isimleri, "La maschera del demonio", "Onibaba", "Psycho", "Night of the Living Dead", "Rosemary's Baby", "The Exorcist", "The Texas Chainsaw Massacre", "Suspiria", "The Shining", "The Blair Witch Project" gibi modern klasikler, aralarında Christopher Lee, Vincent Price, Boris Karloff, Peter Cushing'in olduğu efsane oyuncular, ünlü korku yazarları, besteciler, görüntü yönetmenleri, efekt uzmanları A'dan Z'ye madde madde sıralanıyor.

Ayrıca, onlarca film çeşitli alt türler (slasher, saldırgan hayvanlar, şeytani çocuklar, çılgın bilim adamları, büyücülük, posesyon, yamyamlık, vampirler, zombiler...) kapsamında değerlendiriliyor.

70'lerde dünya çapında ilgi gören İtalyan cinayet filmleri giallo'lara, 60 ve 70'lere damgasını vuran Hammer, Amicus, American International Pictures gibi yapım şirketlerine, erotik korku yönetmenleri Jesus Franco, Jean Rollin, Jose Ramon Larraz'ın sinema yaşamlarına da önemli bir yer ayrılmış. "Thriller", "The Twilight Zone", "Masters of Horror"un başını çektiği korku serileri televizyon dizileri başlığı altında karşımıza çıkıyor.

Büyük boy, (22x27.5) bol resimli ve kuşe kâğıda basılmış olan Korku Sineması Ansiklopedisi tür severler ve sinema meraklıları için önemli bir başvuru kaynağı. Cinius Yayınları etiketiyle basılan kitap 627 sayfa, fiyatı da 165 TL.

 

60'lardan Günümüze Korku Sineması Ansiklopedisi
Yazar: Tuğrul Sezer
Yayınevi: Cinius Yayınları
627 sayfa, 

ÇOK OKUNANLAR