MEDYA KÖŞESİ

Korkmaz Karaca'nın Ekrem İmamoğlu benzetmesi olay oldu

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca, CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu hakkında iddialı açıklamalar yaptı.

Korkmaz Karaca'nın Ekrem İmamoğlu benzetmesi olay oldu

Karaca, Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart yerel seçimlerinden sonra hiçbir şekilde koltuktan kalkmayacağını iddia etti. Binali Yıldırım'ı Ferrari'ye Ekrem İmamoğlu'nu Hacı Murat'a benzeten, Karaca, "İstanbullu Ferrari'den inip Hacı Murat'a biner mi? " diye sordu.

Korkmaz Karaca, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi. Kendisi CHP'li kimliğiyle tanınıyor. Deniz Baykal'ın "manevi oğlu" bilinen Karaca, Baykal ve Kılıçdaroğlu'nun ilk döneminde en genç Parti Meclisi üyesi olarak dikkatleri üzerine çekti.

CHP liderinin göreve gelmesinden altı ay sonra Karaca, mevcut yönetimin politikalarını eleştirirerek partiden ayrıldı. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğine atanan Karaca, İnternethaber'e konuk oldu. İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Binali Yıldırım Ferrari Ekrem İmamoğlu Hacı Murat"

Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki yarışa değinen Karaca, çok konuşulacak bir benzetmeye imza attı. Karaca, "Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu'na baktığımızda bir tarafta Ferrari öbür tarafta Hacı Murat görüyorum. İstanbullu Ferrari'den inip Hacı Murat'a biner mi? " diye sordu. 

"Mansur Yavaş'ın başarı öyküsü yok"

Yerel seçimleri değerlendiren Karaca, Millet İittakı adayı Mansur Yavaş'a ağır sözlerle yüklendi. "20 bin nüfuslu kasabanın başkanlığını yapmış arkasında hiçbir başarı öyküsü yok" dediği Yavaş için Karaca, şunları söyledi:

Bir günlüğüne 23 Nisan'da oturtup da belediye başkanlığının keyfini mi aldırmak lazım?

"Büyükşehir adayı olmaya kafayı takmış, onda septik bir hal almış, 2004'te aday, 2009'da aday, 2014'te aday doymuyor kaybetmeye. Mansur'u acaba bir günlüğüne 23 Nisan'da oturtup da belediye başkanlığının keyfini mi aldırmak lazım? Nedir bu kadar takıntı?"

"Mansur Yavaş iş takipçiliği yapmış"

Mansur Yavaş'ın sahte senet olayına değinen Karaca, "Hukuken açıklayamadığı bir hukuken vekalet almadan birinin davasını takip etmiş. Esasında Mansur Yavaş iş takipçiliği yapmış." dedi.

"İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu suçlayacak"

Karaca, seçimden sonra Ekrem İmamoğlu'nun kaybettiğinde en büyük suçlamayı Kılıçdaroğlu'na yapacağını iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna yapıştığını ve hiçbir şekilde kalkmayacağını ileri süren Karaca, Mustafa Sarıgül ve Muharrem İnce örneğini vererek, "Ekrem İmamoğlu'nun son kullanma tarihi Kılıçdaroğlu'nun gözünde 31 Mart gecesi saat 17.00-18.00 sularıdır" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar