GÜNDEM

Kongreye alınmayan gazeteler böyle tepki gösterdi

AK Parti'nin akreditasyon uygulaması ile Kongreye almadığı gazeteler tepkilerini manşetlerine böyle yansıttı.

Kongreye alınmayan gazeteler böyle tepki gösterdi
GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlığa son kez seçildiği AK Parti'nin dün yapılan kongresini 7 gazete ve 2 TV kanalı izleyemedi.
Sebep de akreditasyon...
TSK'nın akreditasyon uygulamalarına son verdiği bir dönemde AK Parti medyaya "sansür" uyguladı ve tepki çekti. 
Söylenen bizzat talimatın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan olduğu... 
Cumhuriyet , Aydınlık , Sözcü , Evrensel , Birgün, Yeniçağ ve Özgür Gündem bu sebeple kongrede yer almadı. 

İNTİKAMI MANŞETTEN ALDILAR

Kongreye alınmayan 7 gazete haklı olarak tepkilerini bugün ilk sayfalarına yerleştirdiler. Bazıları meseleyi geçiştirirken, Sözcü ve Cumhuriyet akreditasyonun intikamını aldı.  

İşte akreditasyon sansürüne tepkilerini manşetlerinde veren gazeteler:

SÖZCÜ: MİLLETİN ZAMLARA AĞLIYOR

Sözcü gazetesi uzun bir başlık kullandığı manşet haberinde "Sözcü'yü almadıkları kongrede şov yaptılar" dedi ve devam etti: "AKP, Tayyip'e ağlıyor Millet ise şehitlere ve zamlara ağlıyor" Gazete haber metninde de "muhalif gazetelerin alınmadığı AKP kongresinde kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan 2,5 saat boyunca konuştu" dedi.

Deneme

BİRGÜN: RTE kongre yapmış!


Gazete yazarlarından Melih Pekdemir'in köşe yazısını manşete taşıyan BirGün, "Gazetemizin manşeteni ben atsaydım, 'mış' kipiyle atardım! Çünkü BirGün de AKP'nin kongresine sokmadığı altı muhalif gazeteden birisi. Partinin kongresinin tek adamın adıyla anılması ise daha inandırıcı" dedi...


Deneme

CUMHURİYET: 
  Kongre boykotu

AKP’nin basına koyduğu yasak kararına tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu “Siyasi tarihimizde bunun örneği yok. Arkadaşlarıma ‘gitmeyin’ dedim. Basının diğer kesimlerinin tepki göstermesini beklerdim. Bugün Cumhuriyet’i yasaklayan, yarın başkasını da yasaklar” dedi.
 
Gazete ayrıca birinci sayfasında Cumhuriyet imzalı bir yazıyla kongreye alınmamasını sert bir şekilde eleştirdi:  

"Cumhuriyet gazetesi, iktidar partisi AKPnin kongresine alınmadı. Bu olay göstermiştir ki, siyasi partileri, demokratik bir toplumda anayasal ve yasal bir kurum değil de, babalarının malı, çiftliği olarak gören zihniyet sahipleri artık anayasa ve yasaları da açıkça çiğniyor. Anayasanın 69. maddesine göre, siyasi partilerin faaliyetleri, parti içi düzenlemeleri ve çalışmaları demokrasi esaslarına aykırı olamaz. (...) demokrasi esaslarına aykırı olamaz. Yani, bir siyasi partinin yönetimi, istediği her şeyi, her aklına geleni, dilediğini yapamaz. Her kararı ve eylemi demokrasiye uygun olmalıdır. AKP yönetimince, muhalif görülen gazetelerin parti kongresine alınmamasının demokrasi esaslarına uygun olduğunu söyleyecek demokrasi anlayışına sahip olanlar var mıdır, bilemiyoruz. Sadece şunu biliyoruz ki, anayasaya ve kanunlara tabi olmayan, bu düzenlemeleri hiçe sayan bir kuruluş, anayasal bir kuruluş olamaz.

İşte iktidar sahiplerinin basın özgürlüğü anlayışı...

İşte demokrasi anlayışları..."

YENİÇAĞ: Gerçekle yüzleşmekten korkuyor!

Gazete AK Parti kongresini Başbakan Erdoğan'a "Gaz Tüccarı!" diyerek manşetine taşırken, ambargo uygulamasını ise "gerçekle yüzleşmekten korkuyor" diyerek haberleştirdi.
"AKP, mehmetçik katilini onur konuğu olarak ağırladığı kongre salonuna gerçekleri yazan gazetecileri sokmadı" denilen haberde kullanılan fotoğrafta ise Yeni Çağ, Cumhuriyet, Sözcü ve Aydınlık gazetelerinin görseline yer verilirken akreditasyon ambargosuna uğrayan BirGün, Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerinden söz edilmedi.

AYDINLIK, EVRENSEL, ÖZGÜR GÜNDEM

Üç gazete de manşetinde ambargoya değinmezken kongrenin sonucunu "fos çıktı" diye değerlendirdi.

ÇOK OKUNANLAR