MEDYA KÖŞESİ

Kılıçdaroğlu hayatının gafını yaptı

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, Kılıçdaroğlu'nun FOX TV'de katıldığı programda akıllara durgunluk veren bir gafa imza attığını söyledi.

Kılıçdaroğlu hayatının gafını yaptı

Kılıçdaroğlu'nun hitabet yeteneğinin zayıf ve etkileme gücünün ortalamanın altında olduğunu söyleyen Aytuğ, aynı konuları aynı cümlelerle tekrar edip durduğunu yazdı. Kılıçdaroğlu'nun "Dinin, siyasete bulaştırılmasına hep karşı çıktım." cümlesini duyunca başından aşağı kaynar sular döküldüğünü söyleyen Aytuğ şu ifadeleri kullandı:

Yahu 'dini bulaştırmak' ne demek? Din bir virüs müdür? Yoksa çamur mu, bulaşık kiri mi? Haşa... Kılıçdaroğlu, 'Siyaseti dine bulaştırmak' ya da 'Dini siyasete karıştırmak' dese anlayacağım ama "Dinin, siyasete bulaştırılmasına hep karşı çıktım" deyince, işin rengi değişiyor.Samimiyetle ümit ediyorum ki; Kılıçdaroğlu, o ifadeyi kötü niyetle kullanmamıştır. Ancak bir partinin lideri, Türkiye'yi yönetmeye aday bir siyasetçi, ağzından çıkan her kelimeyi hassas kuyumcu terazisinde tartmak zorundadır

YÜKSEL AYTUĞ'UN YAZISI

Doğru bir karşılaştırma yapabilmek için her lideri ve cumhurbaşkanı adayını olduğu gibi, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu da 'Liderler FOX'ta programında dikkatle izleyip notlar aldım. Hitabet yeteneği her zaman olduğu gibi zayıf, etkileme gücü ortalamanın altındaydı. Aynı konuları, ezberlemiş gibi aynı cümlelerle tekrarlayıp durdu. Vücut dili de ifadesizdi. Jestsiz, mimiksiz, adeta 'kurulmuş oyuncak robot gibi' konuşunca; haftalardır liderleri ağırlayan program, en monoton ve sıkıcı akşamlarından birine evsahipliği yapmak zorunda kaldı. Bir televizyon yazarı olarak söylemeliyim ki; Muharrem İnce'nin dinamik ve coşkulu görüntüsünün yanında Kılıçdaroğlu'nun bu halini izleyen CHP'liler son kurultayda İnce'ye oy atmadıkları için ne kadar yansalar azdır.
Kılıçdaroğlu'nun bir cümlesine ise hem çok şaşırdım, hem de üzüldüm. CHP lideri, konuşmasının bir bölümünde aynen şu ifadeyi kullandı: "Dinin, siyasete bulaştırılmasına hep karşı çıktım." Ben 'Acaba yanlış mı duydum?' diye tereddüt ederken, o ifade tırnak içinde ekrana da yazılınca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Yahu 'dini bulaştırmak' ne demek? Din bir virüs müdür? Yoksa çamur mu, bulaşık kiri mi? Haşa... Kılıçdaroğlu, 'Siyaseti dine bulaştırmak' ya da 'Dini siyasete karıştırmak' dese anlayacağım ama "Dinin, siyasete bulaştırılmasına hep karşı çıktım" deyince, işin rengi değişiyor.
Samimiyetle ümit ediyorum ki; Kılıçdaroğlu, o ifadeyi kötü niyetle kullanmamıştır. Ancak bir partinin lideri, Türkiye'yi yönetmeye aday bir siyasetçi, ağzından çıkan her kelimeyi hassas kuyumcu terazisinde tartmak zorundadır. Hele ki din gibi son derece hassas bir konuda söylenecek sözlerin özgül ağırlığı hepsinden fazladır. Kim bilir, gaflarına artık alıştığımız Kılıçdaroğlu; belki de bu kadar dikkatsiz, duyarsız ve sakar olduğu için yıllardır iktidar yüzü görmüyordur...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar